Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 06.12.2023 10:12
Кількість переглядів: 682

Фото без опису05 грудня  відбулося засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби, на порядок денний якого винесено 62 питання.

На початку засідання члени виконавчого комітету прийняли рішення про організацію робіт з розчистки снігу на території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади та ліквідації наслідків ожеледиці.

Міський голова Наталія Дзюба проінформувала, що під час сьогоднішнього засідання позачергової 58 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання було прийнято рішення про направлення звернення депутатів Яготинської міської ради восьмого скликання до Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради для вирішення проблемних питань, пов’язаних з неналежним наданням послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення на території Яготинської міської територіальної громади підрядними організаціями ТОВ «ДС ПромГруп» та ТОВ «Спецкомплектпостач».

Крім того, Наталія Миколаївна зобов’язала розглянути питання щодо підписання Меморандуму про співпрацю з товариствами з метою ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, пов’язаних з сильними сніговими заметами, ожеледицею тощо.

Були розглянуті питання, що стосуються тарифів КПТМ «Яготинтепломережа»:

  • для 1 групи споживачів (населення) тариф залишився на рівні опалювального періоду 2022/2023 років – 3814,43 грн за 1 Гкал з ПДВ;
  • для 2 групи споживачів (бюджетні установи) - 5272,20 за 1 Гкал з ПДВ (тариф зменшився на 4 грн);
  • для 2 групи споживачів (бюджетні установи) на альтернативних видах палива тариф становитиме 4006,92 грн за 1 Гкал з ПДВ;

«Наразі цей тариф збільшується, у зв’язку з подорожчанням дров на 23%, електроенергія - 83%, заробітна плата - 13%. Крім того, цей тариф був встановлений, ще в період опалювального періоду 2021/2022 року», - проінформував директор КПТМ «Яготинтепломережа» Олег Форостяний.

  • для 3 групи споживачів (інші) – 6059,26 грн за 1 Гкал з ПДВ (підвищення не відбулося).

Також, члени виконкому встановили тариф на послугу з управління побутовими відходами, яку надає Комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник».

 «Тариф на послугу з управління побутовими відходами, яку надає Комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник» діяв ще з 2018 року і витрати пального, які були закладені до розрахунку діяли на рівні 26 грн, а заробітна плата на рівні 3600 грн.

У зв’язку з цим, тариф з розрахунку на 1 особу для населення становить – 31 грн, для багатоквартирних житлових будинків – 32 грн.

Що стосується старостинських округів: Панфили – 40 грн, Ничипорівка – 55 грн, Черняхівка – 35 грн , Засупоївка – 35 грн, Кулябівка – 70 грн, Райківщина 105 грн», - зазначив начальник Комунального підприємства Яготинської міської ради «Комунальник» Андрій Стріха.

Зауважимо, що тарифи вступають в дію через 15 днів з дня оприлюднення цього рішення.

Одностайними члени виконкому були в наданні погодження ТОВ «Еко Агро-С» на розміщення об’єктів виїзної торгівлі для провадження господарської діяльності з продажу молока охолодженого власного виробництва в м.Яготині.

Не виникало запитань щодо присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна та надання дозволу на приєднання до комунальних водопровідних мереж міста Яготина. А також внесення змін до ряду комісій, які діють при виконавчому комітеті Яготинської міської ради.

Далі учасники зібрання перейшли до блоку питань соціальної сфери. На порядок денний було винесено питання щодо:

  • надання дозволів на вчинення правочинів;
  • недоцільності та доцільності позбавлення батьківських прав відносно малолітніх дітей;
  • виведення особи з числа дітей – сиріт з дитячого будинку сімейного типу;
  • переведення дитячого будинку сімейного типу в статус прийомної сім’ї;
  • надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  • призначення та реєстрації громадян помічником дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки;
  • зарахування на квартирний облік;
  • надання матеріальної допомоги.

Насамкінець обговорили питання щодо:

  • проведення торгівлі на території старостинських округів Яготинської міської територіальної громади;
  • ведення військового обліку;
  • подання щорічних декларацій;
  • утворення старостинських округів на території Яготинської міської територіальної громади.

«На виконання законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» під час сьогоднішнього засідання позачергової 58 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання було прийнято рішення об’єднання деяких старостинських округів. Так, до Жоравського старостинського округу буде приєднано Годунівський старостинський округ; до Сотниківського  - Райківщинський; до Засупоївського – Кулябівський; до Сулимівського – Двірківщинський; до Червонівського – Лозовоярівський. А попередньо утворені старостинські округи Яготинської міської ради продовжують свою діяльність у попередньому складі населених пунктів Яготинської міської територіальної громади», - наголосила очільниця міста Наталія Дзюба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора