📢Відбулася чергова 61 сесія Яготинської міської ради

Дата: 26.01.2024 11:39
Кількість переглядів: 1417

Фото без опису25 січня відбулося перше у цьому році пленарне засідання чергової 61 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби.

👉На порядок денний, зі змінами та доповненнями, було винесено майже п’ятдесят питань.  

Розпочалося пленарне засідання із прийняття рішення про дострокове припинення повноважень депутата Яготинської міської ради восьмого скликання Шулли Івана Івановича, який за власним бажанням вирішив скласти повноваження.

З метою забезпечення збалансованого соціально-економічного і культурного розвитку Яготинської міської територіальної громади депутати  затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Яготинської міської територіальної громади на 2024 рік, проєкт якої був ретельно вивчений та розглянутий на всіх постійних комісіях міської ради.

Під час засідання народні обранці заслухали звіти про здійснення державної регуляторної політики Яготинською міською радою у 2023 році та виконання Перспективного плану роботи Яготинської міської ради на 2023 рік.

Реалізація державної регуляторної політики Яготинською міською радою у 2023 році здійснювалась у відповідності до чинного законодавства України. У розділі «Регуляторна діяльність» офіційного вебсайту Яготинської міської ради розміщено регуляторні акти з наведенням інформації про дати їх прийняття. Постійно забезпечується підтримка Реєстру регуляторних актів в актуальному стані.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» всі регуляторні акти, які були розроблені та прийняті Яготинською міською радою у 2023 році, з відповідними аналізами регуляторного впливу, були оприлюднені на офіційному вебсайті Яготинської міської ради за посиланням https://yagotinmiska-rada.gov.ua/regulyatorna-diyalnist-12-12-38-01-12-2020/.

Планування роботи Яготинської міської ради проводилось відповідно до Регламенту роботи  Яготинської міської ради VІІІ скликання та Перспективного плану роботи Яготинської міської ради на 2023 рік. За підсумками роботи, у звітному періоді було забезпечено належне виконання та своєчасну підготовку матеріалів для засідань виконавчого комітету та сесій Яготинської міської ради.

Протягом минулого року було організовано і проведено 18 пленарних засідань сесій міської ради, з них – 17 позачергових, скликання яких було пов’язано з необхідністю термінового розгляду та вирішення нагальних питань, що стосувалися підтримки життєдіяльності громади та підвищення  обороноздатності  країни.

👉До відома місцевих обранців була доведена інформація про реалізацію:

Програми розвитку фізичної культури і спорту Яготинської міської територіальної громади на 2022-2023 роки;

Комплексної програми з підтримки та розвитку молоді Яготинської міської територіальної громади «Молодь Яготинщини» на
2022-2023 роки;

Програми розвитку галузі культури і туризму Яготинської міської ради на 2022-2023 роки;

Програми з інфекційного контролю Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2023 рік;

Програми розвитку Яготинського міського трудового архіву на 2022-2023 роки;

Програми розвитку житлово-комунального господарства, соціальної сфери та благоустрою населених пунктів на території Яготинської міської територіальної громади  на 2023 рік;

Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Яготинській міській територіальній громаді на 2022-2023 роки;

Програми профілактики та протидії злочинності на території Яготинської міської територіальної громади «Безпечна громада»  на 2021-2023 роки.

👉Крім того, на сесії міської ради прийнято рішення щодо:

виконання суспільно корисних оплачуваних робіт на території Яготинської міської територіальної громади у 2024 році;

надання одноразової матеріальної допомоги;

затвердження Програми реформування системи шкільного харчування у закладах загальної середньої освіти Яготинської міської ради на період до 2027 року» та «Про організацію харчування вихованців та учнів закладів освіти Яготинської міської ради у 2024 році». Цілями зазначеної Програми є відновлення та модернізація харчоблоків закладів освіти Яготинської міської ради та забезпечення належного рівня організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти,  забезпечення безкоштовним харчуванням дітей пільгових категорій, поліпшення показника здоров’я дітей, що безпосередньо залежить від якості їх харчування.

В ході засідання, з метою створення запасів матеріальних цінностей, призначених для їх залучення у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на території Яготинської міської територіальної громади, було ухвалено рішення «Про створення місцевого матеріального резерву Яготинської міської ради».

Після проведення громадського обговорення підсумків щодо перейменування вулиць у населених пунктах Яготинської міської територіальної громади,  яке тривало 2 місяці, враховуючи пропозиції жителів громади, депутати перейменували назви вулиць та провулків в межах декомунізації та дерусифікації топонімів.

👉Серед іншого депутати розглянули низку питань управління комунальним майном та близько 20 земельних питань щодо передачі земельних ділянок громадянам України у приватну власність та оренду, затвердження технічної документації із землеустрою, нормативної грошової оцінки земельної ділянки, встановлення особистого строкового земельного сервітуту тощо.

👉В «Різному» міський голова Наталія Дзюба спільно із депутатами обговорили поточні питання щодо забезпечення життєдіяльності та організації мобілізаційних заходів на території старостинських округів Яготинської міської територіальної громади.

🤝Враховуючи звернення родичів загиблих військовослужбовців, депутати одностайно підтримали пропозицію Наталії Миколаївни щодо встановлення пам’ятних табличок на Алеї Героїв загиблим захисникам, вихідцям із Яготинської міської територіальної громади, які похоронені на території інших громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора