Енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі опановують технологію ремонтів без відключення світла у клієнтів: у 2023 році провели 1700 таких робіт

Дата: 29.01.2024 16:43
Кількість переглядів: 1027

Фото без описуПопри війну, ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжує створювати інфраструктуру для відбудови України і відновлення економіки. Енергетики компанії розвивають розумні електромережі, щоб на їх основі відродилися українські міста – нові, сучасні, «розумні», а також змінюють підходи до роботи. Для того, щоб в найближчому майбутньому виконувати планові та аварійні ремонти без відключення світла у клієнтів ДТЕК Київські регіональні електромережі опановує метод виконання робіт без відключення світла. За 2023 рік енергетики виконали 1792 ремонти на лініях без знеструмлення клієнтів в Київській області.

💪Енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі постійно вдосконалюють методи робіт на мережах. З 2020 року почали опановувати технологію ремонтів без відключень електропостачання. Мета —в найближчому майбутньому проводити більшість ремонтів без знеструмлення клієнтів.

«У 2022 році ми вимушені були призупинити навчання наших енергетиків ремонтам під робочою напругою, адже всі ресурси спрямували на відновлення електроінфраструктури після бойових дій та повернення світла в будинки мешканців Київщини, - розповів Віталій Шайда, генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі. – Зараз поступово повертаємося до проєктів з розвитку та застосування сучасних технологій на мережах. В тому числі до ремонтів без відключень. З початку року ми виконали понад 1700 ремонтів, під час яких не відключали світло у клієнтів».

 

Навчання енергетиків в залежності від складності робіт триває від 3-х днів (роботи у шафах обліку) до 3-х місяців (роботи на повітряних лініях 6-20 кВ) і проходить на спеціальних тренувальних полігонах в Україні та Польщі. З 2020 по 2023 роки метод робіт без відключень опанували 723 енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Фото без опису

Компанія постійно розширює перелік й складність робіт. Наразі проводять їх не тільки на об'єктах з низькою напругою, а й на лініях середньої напруги. За 2023 рік енергетики ДТЕК Київські регіональні електромережі виконали 1 792 ремонтів на лініях без відключень світла у клієнтів.

🤝ДТЕК Мережі, до складу якого входить ДТЕК Київські регіональні електромережі, має намір і надалі масштабувати проєкт та збільшувати кількість робіт без відключень клієнтів, але для цього на рівні національного регулятора має бути забезпечений відповідний ресурс в інвестиційній програмі компанії та на рівні держави мають розпочатися зміни в нормативно-правовій базі, яка регламентує підготовку енергетиків та власне виконання таких робіт на мережах.

 

Інформує ДТЕК Київські регіональні електромережі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора