ОГОЛОШЕНО ПРИЙОМ ЗАЯВОК НА НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНКУРС «БЛАГОДІЙНА УКРАЇНА-2023» – «БЛАГОДІЙНІСТЬ НА ЗАХИСТІ УКРАЇНИ»

Дата: 05.02.2024 09:10
Кількість переглядів: 903

Фото без описуАсоціація благодійників України та Оргкомітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» оголошують 17-тий конкурс із відзначення доброчинних ініціатив України – Національний конкурс «Благодійна Україна-2023». Вдруге за свою історію, конкурс проходитиме під девізом «Благодійність на захисті України». Понад півтора року ми живемо в умовах повномасштабної війни. Всі українці з різних областей та з-за кордону об’єдналися задля допомоги один одному в боротьбі зі спільним ворогом.

Цього року маємо чимало нових викликів у всіх сферах життєдіяльності нашої країни, які закриваються силами волонтерів, благодійників, доброчинців та усіх небайдужих громадян як в Україні, так і за кордоном. Допомога ЗСУ, ТРО, вимушеним переселенцям, дітям, школам, культурі чи лікарням, всі наші донати – це доброчинність на захист нашої країни, з головною метою – зупинити та подолати агресора і відстояти свою свободу та незалежність.

Запрошуємо всіх подавати заявки на участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України».

У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, волонтерські, благодійні та громадські організації, молодіжні об’єднання, представники медіа, соціально відповідальний бізнес та інші – всі, хто надавали благодійну чи волонтерську допомогу задля вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2023 року. Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, отримувачі благодійної допомоги (за згодою благодійника) та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства.

Заявку можна завантажити за посиланням (завантажити заявку). Заповнену заявку необхідно надіслати електронною поштою на адресу: konkurs@blagoukraine.org до 30 квітня 2024 року (включно). До неї також доцільно додати фотографії (не більше 5 шт.), лінки на інформацію про благодійну чи волонтерську діяльність учасника конкурсу, що розміщена в інтернеті, публікації, відгуки, рекомендації, фінансові звіти тощо, які краще характеризують діяльність учасника конкурсу. Для благодійних фондів, організацій та громадських організацій фінансовий річний звіт є обов’язковою умовою участі у конкурсі (ви можете надіслати звіт разом з заявкою на електронну адресу конкурсу, або ж надати посилання на звіт на вашому сайті).

ЗАВАНТАЖИТИ ЗАЯВКУ

ЗАВАНТАЖИТИ ЗАЯВКУ (англійська версія) – COMPETITION APPLICATION

ЗАВАНТАЖИТИ ЗАЯВКУ – Менеджер року у сфері доброчинності

ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС

ВИТЯГ З ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС – КОНКУРСНІ НОМІНАЦІЇ

Генеральний партнер Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» – Благодійний фонд «Благомай». Благодійний фонд «Благомай» в минулому році став генеральним партнером конкурсу та підтримує конкурс і цьогоріч. Інформаційний партнер конкурсу – Ресурсний центр «Гурт».

Оргкомітетом Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023» було прийнято рішення приймати заявки в 21 колективних, 3 індивідуальні та 3 спеціальні конкурсні номінації. Заповнюючи заявку необхідно обрати одну, або декілька номінацій під які підпадає діяльність номінанта, організації чи проєкт. Перед тим, як обрати номінації, уважно ознайомтеся із визначенням кожної та оберіть доцільні до вашої діяльності. Оскільки, конкурентоспроможність заявки напряму залежить від обраних Вами номінацій.

Колективні номінації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023»:

1) Благодійність великого бізнесу;

2) Благодійність середнього та малого бізнесу;

3) Благодійність міжнародного бізнесу;

4) Корпоративна благодійність;

5) Колективне волонтерство;

6) Всеукраїнська благодійність;

7) Регіональна доброчинність;

8) Місцева доброчинність;

9) Доброчинність в охороні здоров’я;

10) Доброчинність у освіті та науці;

11) Доброчинність у культурі та мистецтві;

12) Доброчинність у соціальній сфері;

13) Доброчинність у сфері екології та охорони довкілля;

14) Доброчинність у захисті України;

15) Доброчинність неурядового сектору;

16) «Добро починається з тебе»;

17) «Молодіжні доброчинні ініціативи»;

18) Доброчинна акція року;

19) «Платформа добра»;

20) «Синергія добра: ефективне партнерство»;

21) «Інновації в доброчинній діяльності».

Індивідуальні номінації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023»:

1) Благодійник року;

2) Волонтер року;

3) Менеджер року у сфері доброчинності ( у цю номінацію заповнюється окрема заявка – за лінком).

Спеціальні номінації Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023»:

1) Народний доброчинець (єдина конкурсна номінація, де переможець визначається шляхом онлайн голосування);

2) Медіа і доброчинність;

3) Допомога з-закордону.

Цього року введено нову конкурсну номінацію: «Синергія добра: ефективне партнерство». Ця номінація передбачає визначити кращі доброчинні партнерські проєкти між фондами (організаціями). У номінації розглядаються заявки щодо кращих практик та сталого партнерства у реалізації благодійних проєктів колективів юридичних осіб (представники: зареєстрована благодійна організація, благодійний фонд, благодійне товариство, громадська організація).

Кожна подана на конкурс заява буде оцінена незалежною Національною експертною радою конкурсу, до складу якої входять експерти з різних галузей, запрошені Організатором до участі. У кожній із вищезазначених номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться в червні 2024 року у Києві.  Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» – диплом та унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге та третє місце нагороджуються спеціальними дипломами.

Кінцевий термін подачі заявок – 30 квітня 2024 року (включно). Заявку можна завантажити за лінком. Детальніша інформація за телефоном: 067-164-04-11 (в робочі дні та години), e-mail: konkurs@blagoukraine.org; офіційні сайти конкурсу: http://vboabu.org.ua/, http://blagoukraine.org/, фб.: https://www.facebook.com/BlagodijnaUkraina

Основні етапи Національного конкурсу «Благодійна Україна-2023»:

  • організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про конкурс, оголошення конкурсу (до 31 грудня 2023 року);
  • прийом заявок (з листопада 2023 року – до 30 квітня 2024 року);
  • оцінювання заявок Національною Експертною радою (до початку червня 2024 року);
  • оголошення лауреатів Конкурсу (червень 2024 року);
  • нагородження переможців (середина червня 2024 року).

Окрім національного конкурсу, щороку оголошуються і його регіональні етапи. На разі, оргкомітет конкурсу веде перемовини з регіональними партнерами щодо організації регіональних конкурсів в областях. Після офіційних підписань меморандумів про співпрацю з партнерами, ми оголосимо регіональні конкурси на офіційному сайті конкурсу.

Слідкуйте за нашим сайтом та соціальними мережами, ми інформуватимемо про перебіг конкурсу. Чекаємо на ваші заявки.

Єднаймося заради добра та продовжуймо наближати Перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора