Фінальний етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 05.02.2024 09:28
Кількість переглядів: 1086

Фото без описуІм’я Тараса Шевченка – національний символ совісті й незламності українського народу. Ми читаємо духовного батька нашої нації і усвідомлюємо, як через віки наскрізною ниткою проходить його могутнє непоборне слово, націлене на зростання і становлення української державності. У найважчі часи він поруч, і в його рядках ми знаходимо силу, віру і наснагу жити і творити на своїй землі заради існування України.

03 лютого 2024 року відбувся фінальний етап XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Варто зазначити, що конкурс набув особливого символізму, адже підступний ворог намагається скорити і здолати нас, але наша молодь групується навколо невичерпного джерела свободи і сили духу, яким крізь віки залишається творчість Кобзаря.

Мета конкурсу − піднесення престижу української мови і літератури в молодого покоління, виховання гордості за свій народ, любові до рідного краю, готовності творити добрі справи задля рідної землі. Цьогоріч у конкурсі взяла участь Трохименко Софія, учениця 7 класу Яготинського ліцею № 3, яка стала переможцем ІІІ (обласного) етапу конкурсу і гідно представила Київщину на Всеукраїнському етапі. Підготувала нашого юного філолога Басанець Галина Михайлівна, вчитель української мови та літератури Яготинського ліцею № 3.

Бажаємо Софійці успіхів, творчого натхнення, перемоги та нових звершень! Дякуємо за вшанування нетлінного слова Кобзаря!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора