День відритих дверей «Пробація - безпечніше суспільство»

Дата: 05.02.2024 15:44
Кількість переглядів: 1031

Фото без опису05 лютого 2024 року за ініціативи Бориспільського районного відділу №3 філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області відбувся День відкритих дверей: «Пробація - безпечніше суспільство», з метою налагодження ефективної комунікації, для підвищення рівня розуміння суті та переваг пробації, а також для прийняття спільних рішень щодо подальшої взаємодії.

До участі у заході були запрошені представники державних організацій - завідувачка сектору Яготинського бюро правової допомоги Олександра Міклуха, директор Центру соціальних служб Яготинської міської ради Тетяна Яринич, начальник Служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради Лідія Михайліченко.

Службу пробації створено у 2017 році шляхом реформування кримінально-виконавчої інспекції, яка відповідала лише за виконання вироків, не пов’язаних із позбавленням волі. Натомість пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів - зазначила у вступному слові начальник відділу Ольга Кулинич.

Безпека суспільства в громаді є найпершою складовою метою діяльності Бориспільського районного відділу №3 філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області.  Також, завданням органу пробації являється запобігання вчинення повторних злочинів особами, які були притягнуті до відповідальності;  надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу для прийняття справедливого рішення (складення досудової доповіді);  організація виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі; пробаційний нагляд: контроль за особою, яка вчинила правопорушення, а також допомога, спрямована на підтримку такої особи в суспільстві (консультації, мотивування до змін, сприяння у вирішенні проблемних питань);  допомога особі, яка готується  до звільнення з місць позбавлення волі, в адаптації до життя в суспільстві.

Активну участь у обговоренні брали запрошені гості заходу, підвели підсумки спільної діяльності відділів з громадськими та державними організаціями, органами державної влади та місцевого самоврядування.

Наприкінці заходу учасники висловили свої враження від зустрічі, обговорили напрямки подальшої роботи щодо надання суб’єктам пробації всебічної підтримки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора