Прибирання снігу має відбуватися максимально якісно і без порушень Правил благоустрою!

Дата: 09.02.2024 15:44
Кількість переглядів: 1159

Фото без описуЗимовий час -  чудова пора! У різні роки зима приходить до нас по – різному, іноді вона тихо і привітно з’являється одна, а іноді – зі своїми лихими супутниками: морозами, вітром і хуртовиною. З настанням зимового періоду починаються снігопади, тому першочерговою задачею в утриманні об’єктів благоустрою громади є регулярне прибирання снігу, криги, видалення бурульок та вжиття протиожеледних заходів, тощо.

Відповідно до Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади, суб’єкти господарювання зобов’язані прибирати навколишню територію біля своїх торгових центрів, магазинів, кав’ярень, об’єктів побутового обслуговування чи громадського харчування, підприємств, автомийок, автомайтерень, тощо. Це також стосується і установ та організацій. На них покладається очищення від снігу і льоду території на відстані 20 метрів по периметру об’єкту та до проїжджої частини вулиці. Також суб’єкти господарювання та підприємці мають своєчасно очищати від снігу та льоду із тротуарів, пішохідних доріжок, доріг, місць паркування автомобілів, покрівель, прибудинкових територій, територій підприємств, організацій та установ, у тому числі прилеглих до них територій та своєчасне посипання їх піском.

Отже, неодноразово наголошуємо! Прибирати сніг біля магазинів, торгових центрів, кав’ярень, офісів, закладів харчування, закладів сфери обслуговування, тощо мають їх власники.

Тож з метою здійснення контролю за дотриманням Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади  суб’єктами господарювання у зимовий період, працівниками сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради  09.02.2024 проведено об’їзди закладів торгівлі, громадського харчування та сфери надання побутових послуг на території м. Яготина. В ході відповідної роботи встановлено, що більша частина підприємців без нагадувань проводить роботи по розчистці снігу на прилеглих територіях біля закладів торгівлі, громадського харчування та сфери надання побутових послуг.

Дякуємо нашим суб’єктам господарювання та підприємцям, які не байдужі, що  долучаються до прибирання снігу та дбають про безпеку своїх клієнтів.

Крім цього, наполегливо звертаємося до окремих керівників підприємств різних форм власності, установ, магазинів, кафе та офісів з розумінням поставитися до виконання вимог Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади та організувати прибирання снігу на закріплених територіях, включаючи прилеглі ділянки тротуарів.

Також неодноразово нагадуємо, що у разі бездіяльності та невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади, керівники, власники та відповідальні особи притягуються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Прибирання снігу має відбуватися максимально якісно і без порушень Правил благоустрою.

Сектор торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради постійно та щоденно здійснює об’їзди закладів торгівлі, громадського харчування та сфери надання побутових послуг по перевірці об’єктів благоустрою міста у зимовий період.

Благоустрій громади – це наша спільна справа. Тому не варто чекати, що хтось прийде та  прибере.

Дякуємо за повагу та розуміння!

 

Інформує сектор торгівлі, підтримки підприємництва

та реклами апарату Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора