Відбулися засідання постійних комісій Яготинської міської ради

Дата: 20.03.2024 16:31
Кількість переглядів: 938

Фото без опису20 березня 2024 року відбулися засідання постійних комісій Яготинської міської ради, під час яких були розглянуті питання, що запропоновані на розгляд позачергової шістдесят третьої сесії Яготинської міської ради.

Постійна комісія з питань Регламенту, депутатської етики, правової політики, взаємодії із засобами масової інформації та контролю за виконанням рішень ради та виконавчого комітету о 08-00 годині розпочала свою роботу із розгляду питання про підсумки роботи постійних комісій Яготинської міської ради за 2023 рік. Під час засідання члени комісії заслухали інформацію про хід виконання Програми розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Яготинській міській територіальній громаді на 2022/2025 роки та погодили внесення змін до Програми інформування громадськості щодо діяльності органів місцевого самоврядування Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 роки.

Засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, духовності, освіти, культури, спорту, справ молоді та гуманітарних питань відбулося о 09-00 годині, на якому першим питанням розглянули проєкт рішення «Про затвердження Соціального паспорту Яготинської міської територіальної громади».

Далі депутати обговорили інформації про виконання цільових програм у галузях освіти, культури, соціального захисту, погодили проєкт рішення про надання матеріальної допомоги та заслухали звіти керівників окремих структурних підрозділів та установ Яготинської міської ради про підсумки роботи за 2023 рік.

Під час засідання постійної комісії з питань приватизації, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, благоустрою, підприємництва, торгівлі та транспорту, яке розпочалося о 10-00 годині, депутати детально розглянули проєкт рішення про затвердження Програми поводження з безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності на території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 роки, заслухали інформацію про хід виконання програми розвитку вулично-дорожньої мережі, утримання автомобільних доріг та забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах та вулицях на території Бориспільського району в адміністративних межах Яготинської міської ради на 2021-2025 роки та погодили внесення змін до вищевказаної програми.

Крім того, члени комісії підтримали ряд проєктів рішень, що стосуються питань управління комунальним майном.

Об 11-00 годині проводили засідання члени постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, регуляторної політики, фінансів та інвестування. Вони обрали заступником голови комісії Скаленка П.І., замість Шулли І.І., який виконував обов’язки заступника голови вищезазначеної комісії, але достроково припинив повноваження депутата Яготинської міської ради.

В ході засідання було погоджено проєкти рішень: «Про внесення змін до рішення Яготинської міської ради № 4936-62-VIII від 29 лютого 2024 року «Про передачу міжбюджетних трансфертів», «Про прийняття коштів іншої субвенції». Розглянули також зміни до місцевого бюджету на 2024 рік, враховуючи звернення головних розпорядників бюджетних коштів, які пропонуються до кошторисів бюджету громади:

1.  На суму  коштів субвенції з державного бюджету  на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України – 25 000 000 грн на  капітальний ремонт щодо покращення енергоефективності будівлі опорного закладу освіти Яготинського ліцею № 1 Яготинської міської ради.

2. На суму додаткових коштів субвенції на надання освіти за рахунок  залишку коштів за субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами -53480 грн (на виплату заробітної  плати з нарахуваннями).

3. На суму додаткових коштів з обласного бюджету для реалізації постанови КМУ № 572 «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році» - 3 619 692 грн на часткове забезпечення витрат для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів, відповідно до інформації від закладів освіти.

4. За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету  на загальну суму 5 107 000  грн та перерозподілу видатків.

Наступними питаннями, які розглянули та підтримали депутати, були проєкти рішень про: виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Яготинської міської територіальної громади на 2023 рік; надання одноразової матеріальної допомоги та затвердження Програми поводження з безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності на території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 роки.

Більше 40 питань вивчали та обговорювали члени постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та охорони довкілля, яка відбулася о 12-00 годині. Окрім питань щодо регулювання земельних відносин на території громади, депутати погодили затвердження Програми з проведення (оновлення) нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на території Яготинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки та створення постійної комісії з розгляду земельних спорів на території Яготинської міської територіальної громади.

Заслухавши доповідачів по кожному питанню, члени постійних комісій прийняли відповідні висновки та рекомендації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора