Громадське обговорення кандидатури старости у Яготинській міській територіальній громаді

Дата: 21.03.2024 16:53
Кількість переглядів: 885

З 22 березня 2024 року до 31 березня 2024 року (включно).

Керуючись ст. 541  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Порядком проведення громадського обговорення кандидатури старости у Яготинській міській територіальній громаді, затвердженим рішенням Яготинської міської ради від 29 лютого 2024 року № 5034-62-VIII (далі – Порядок), розпорядженням Яготинської міської ради від 29 лютого 2024 року №41 «Про робочу групу з організаційного забезпечення проведення громадського обговорення кандидатури старости» (далі – Робоча група), враховуючи протокол засідання Робочої групи від 22.03.2024 № 2, з метою сприяння територіальній громаді у здійсненні права на участь у місцевому самоврядуванні та залучення громадськості до обговорення кандидатур старости в старостинських округах, Яготинська міська рада продовжує термін для подачі документів, визначених Порядком на кандидатуру старости  Черняхівського старостинського округу Яготинської міської ради (с. Черняхівка, с-ще Гречанівка) з 22 березня 2024 року до 31 березня 2024 року (включно).

Кандидатурою старости вважається повнолітній, дієздатний громадянин України, який особисто подав на ім’я міського голови відповідну заяву (додаток № 1). До заяви в обов’язковому порядку додається резюме (довільної форми), згода на проведення консультацій з громадськістю (додаток 2) та копія паспорта громадянина України. До заяви також можуть бути додані інші документи.

Додатково інформуємо, що староста затверджується міською радою на строк її повноважень за пропозицією міського голови, що вноситься за результатами громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю), проведеного у межах відповідного старостинського округу.

Кандидатура старости вноситься на громадське обговорення (громадські слухання, збори громадян, інші форми консультацій з громадськістю) міським головою та вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю) отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

Участь у громадському обговоренні кандидатури старости відповідного старостинського округу можуть брати жителі цього ж старостинського округу, які є громадянами України, яким на день проведення громадського обговорення виповнилося 18 років і адреса задекларованого/зареєстрованого місця проживання/перебування яких на території відповідного старостинського округу, в тому числі внутрішньо переміщені особи, місцем проживання/перебування яких є територія відповідного старостинського округу.

Вивчення думки жителів старостинського округу щодо кандидатури старости проводиться шляхом зібрання підписних листів. Інформація про проведення опитування та інформація про кандидатуру старости доводиться до відома громадян шляхом розміщення відповідної інформації на дошках оголошень у адміністративних будівлях та прилеглих до них територіях, інших громадських місцях, офіційному сайті Яготинської міської ради.

Про формат опитування, дати, час та місце вас буде проінформовано додатково Робочою групою.

Громадяни України, які виявили бажання подати вищезазначені документи на кандидатуру старости Черняхівського старостинського округу Яготинської міської ради звертаються з 22 березня 2024 року до 31 березня 2024 року (включно) до відділу з питань юридичного забезпечення апарату Яготинської міської ради (кабінет № 302, 3 поверх) з понеділка по п’ятницю з 08 години 00 хвилин до 15 години 00 хвилин за адресою: 07700, Київська область, Бориспільський район, місто Яготин, вулиця Незалежності, 110, контактний номер телефону: 0(4575)5-65-37.

Робоча група з організаційного

забезпечення проведення громадського

обговорення кандидатури старости


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора