Відбулася позачергова 63 сесія Яготинської міської ради

Дата: 21.03.2024 18:23
Кількість переглядів: 1324

Фото без опису21 березня 2024 року, відбулося пленарне засідання позачергової 63 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови Наталії Дзюби. У роботі сесії взяли участь перший заступник міського голови Олександр Кудрявський, заступники міського голови Олена Федина та Сергій Овчаренко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Володимир Галицький, керівники комунальних установ та структурних підрозділів Яготинської міської ради, представники засобів масової інформації та громадськості.

До порядку денного засідання, зі змінами та доповненнями, було винесено 74 питання, які напередодні були вивчені і погоджені на засіданнях постійних комісій міської ради.

Першими, традиційно, були розглянуті бюджетні питання. Депутати виділили кошти на виконання Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Яготинській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки, в сумі 2 072 000 грн, для придбання матеріально-технічного забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.

Народні обранці вирішили прийняти у 2024 році із спеціального фонду обласного бюджету Київської області до спеціального фонду бюджету Яготинської міської територіальної громади на засадах міжбюджетного трансферту іншу субвенцію з місцевого бюджету в сумі 3 619 692 (три мільйона шістсот дев’ятнадцять тисяч шістсот дев’яносто дві) гривні для реалізації проекту часткового забезпечення витрат для організації харчування учнів 1-4 класів протягом 2023/2024 навчального року (в рамках реалізації спільного з Всесвітньою продовольчою програмою ООН проекту).

Депутати підтримали проєкт рішення щодо внесення змін до місцевого бюджету Яготинської міської територіальної громади на 2024 рік, яким пропонувалися наступні зміни до кошторисів бюджету громади:

1.  На суму  коштів субвенції з державного бюджету  на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України – 25 000 000 грн на  капітальний ремонт щодо покращення енергоефективності будівлі опорного закладу освіти Яготинського ліцею № 1 Яготинської міської ради.

2. На суму додаткових коштів субвенції на надання освіти за рахунок  залишку коштів за субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами -53480 грн (на виплату заробітної  плати з нарахуваннями).

3. На суму додаткових коштів з обласного бюджету для реалізації постанови КМУ № 572 «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році» - 3 619 692 грн на часткове забезпечення витрат для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів, відповідно до інформації від закладів освіти.

4. За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету  на загальну суму 5 107 000  грн та перерозподілу видатків.

В числі інших бюджетних питань були ухвалені рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги та внесення змін до плану діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік.

Третю  сесію поспіль міська рада підводила підсумки роботи минулого року. Тож, відповідно до порядку денного, були розглянуті і затверджені річні звіти про підсумки роботи постійних комісій Яготинської міської ради та керівників відділів освіти, культури, молоді та спорту, Відділу праці та соціального захисту населення, Центру соціальних служб, інклюзивно-ресурсного центру, міського територіального центру соціального обслуговування.

Далі депутати заслухали звіти про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Яготинської міської територіальної громади та інших цільових програм у галузях освіти, культури, соціального захисту, житлово-комунального господарства та цивільного захисту.

В ході засідання народні обранці затвердили:

 Соціальний паспорт Яготинської міської територіальної громади;

Програму поводження з безпритульними тваринами та регулювання їх чисельності на території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 рр.;

Програму з проведення (оновлення) нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на території Яготинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Окрім того, депутати внесли зміни до Програми інформування громадськості щодо  діяльності органів місцевого самоврядування Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 роки та Програми розвитку житлово-комунального господарства, соціальної сфери та благоустрою території населених пунктів Яготинської міської територіальної громади на 2024 рік.

Насамкінець на пленарному засіданні були розглянути питання управління комунальною власністю та затвердження проєктів землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок в приватну власність, оренду або продаж.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора