Вечірній Рейд «Дозвілля молоді» Яготинської міської територіальної громади

Дата: 26.03.2024 08:25
Кількість переглядів: 715

Фото без описуВідповідно до Законів України «Про охорону дитинства», «Про захист суспільної моралі», «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», з метою профілактики злочинності, бездоглядності та контролю за дотриманням правопорядку в громадських місцях на території громади, перевірки дотримання законодавства щодо продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім в місцях відпочинку неповнолітньої молоді  22 березня 2024 року відбувся рейд «Дозвілля молоді».

В проведенні рейду взяли участь начальник Служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, фахівець із соціальної роботи Центру соціальних служб Яготинської міської ради, начальник сектору превенції відділення поліції 2 Бориспільського РУП ГУ НП в Київській області, старший інспектор сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області, працівники відділення № 2 Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області та  представники другого відділу Бориспільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Рейдовою групою охоплені місця дозвілля молоді та  магазини – кафе Яготинської міської територіальної громади. Перевірено дотримання закладами торгівлі заборони на продаж неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Власникам та працівникам закладів наголошено про адміністративну відповідальність, яка чекає на них в разі ухилення від вимог законодавства України. Також проведено профілактичні бесіди щодо  дитячого дорожньо-транспортного травматизму на дорогах населених пунктів (особливо у вечірній час). 

Під час рейду виявлені неповнолітні та повнолітні, які вчинили правопорушення передбачені ч. 1 ст. 180 КУпАП, ч. 1 ст. 51 КУпАП, ч. 1 ст. 178 КУпАП, ч. 1 ст. 185 КУпАП,   за які складено 21 адміністративний протокол та  направлено до суду працівниками поліції для прийняття рішення.

Представниками рейдової групи розповсюджено серед молоді буклети, щодо запобігання негативних звичок (вживання алкоголю, тютюнопаління) в молодіжному середовищі, про безпеку на дорозі, про перебування у вечірній час без дорослих, правила поведінки на воді та інші.  

На меті даних заходів є профілактика, попередження та виявлення злочинів та правопорушень. Нажаль інколи доводиться додатково роз’яснювати громадянам, що під час такого складного часу в нашій країні коли діє військовий час, потрібно бути більш свідомими та відповідальними у своїх вчинках до оточуючих. 

Вкотре звертаємось до батьків!

Аби вберегти сина чи доньку від небезпеки, неодмінно поцікавтеся, чим займається Ваша дитина, яким розвагам надає перевагу, адже саме Ви несете повну відповідальність за життя та здоров'я дітей! Будьте  свідомими та відповідальними!

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, кафе, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

 

За інформацією Служби у справах дітей

та сімʼї Яготинської міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора