Відбулася позачергова 64 сесія Яготинської міської ради

Дата: 04.04.2024 17:20
Кількість переглядів: 1310

Фото без опису04 квітня 2024 року, відбулося засідання позачергової 64 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови Наталії Дзюби. У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, представники правоохоронних органів та СБУ, структурних підрозділів міської ради, засобів масової інформації та громадськості.

Пленарному засіданню сесії передувало засідання трьох постійних комісій Яготинської міської ради, на яких було розглянуто профільні питання.

Першим рішенням депутати передали субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету із загального фонду місцевого бюджету Яготинської міської територіальної громади  державному  бюджету на виконання Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Яготинській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки в сумі 500 000 грн для придбання матеріально-технічного забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України.

Надалі, практично без обговорення, народні обранці підтримали наступні два рішення: про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 21 грудня 2023 року № 4837-59-VIIІ «Про місцевий бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2024 рік» та направлення вільних залишків спеціального фонду  бюджету  Яготинської міської територіальної громади  в сумі 3 932 415 грн на видатки бюджету по співфінансуванню заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах, що надають загальну середню освіту.

Під час засідання депутати внесли зміни до: 

плану діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2024 рік, затвердженого рішенням Яготинської міської ради від 23 листопада 2023 року № 4763-57-VIII;

додатка 4, затвердженого рішенням Яготинської міської ради  від 14 вересня 2023 року № 4590-53-VІІІ «Про затвердження фактичної мережі закладів освіти Яготинської міської ради на 2023/2024 навчальний рік»;

додатка 4, затвердженого рішенням Яготинської міської ради від 21 грудня 2023 року № 4840-59-VІІІ «Про затвердження структури та загальної чисельності працівників апарату Яготинської міської ради та виконавчих органів Яготинської міської ради на 2024 рік».

до Програми з реалізації  проекту «Капітальний ремонт щодо покращення енергоефективності будівлі Опорного закладу освіти Яготинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Яготинської міської ради за адресою: Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Шевченка, 86» у рамках Програми з відновлення України» та додатку до нього.

Одноголосно депутатський корпус підтримав рішення про надання одноразової матеріальної допомоги та затвердження:

Програми з реалізації  проекту «Капітальний ремонт протирадіаційного укриття в підвальному приміщенні Яготинського ліцею № 3 Яготинської міської ради за адресою: Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, будинок 105»;

складу Молодіжної ради при Яготинській міській раді;

персонального складу Робочого органу по регулюванню діяльності у сфері розміщення зовнішньої реклами на території Яготинської міської територіальної громади.

В ході голосування було надано згоду на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність Яготинської міської територіальної громади в особі Яготинської міської ради електричного скутера, переданого Міністерству соціальної політики України в рамках проекту ПРООН «Сприяння безпеці в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» та утворення комісії з приймання-передачі майна.

Насамкінець на пленарному засіданні були розглянути земельні питання щодо затвердження проєктів землеустрою з подальшою передачею земельних ділянок в приватну власність, оренду або продаж.

У «Різному» міський голова Наталія Дзюба спільно із депутатами обговорили поточні питання щодо забезпечення життєдіяльності та організації мобілізаційних заходів на території старостинських округів Яготинської міської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора