Яготинський історичний музей

Дата: 17.04.2024 15:22
Кількість переглядів: 457

Фото без описувул. Незалежності, 114,  м. Яготин

тел. (045-75)5-56-03

графік роботи:  понеділок-пятниця:  8.30-17.15

                      субота, неділя – за попередньою домовленістю

 

Про місце

Яготинський історичний музей розташований  в будинку ХІХ сторіччя, що колись належав до будівель промислового містечка князів Рєпніних – багаторічних власників яготинського маєтку.

Саме звідси розпочалася розбудова історичного музею, який перетворився на цілий музейний комплекс різнопланових закладів завдяки старанням краєзнавця Олександра Луценка, що поклав початок експозиції, та подвижника культури на Яготинщині, багаторічного директора Яготинського історичного музею Олександра Непорожнього.

В 14 залах Історичного музею відтворені різноманітні періоди розвитку Яготинщини, від первісного ладу і до сьогодні. Тут можна побачити кістки мамонта та знаряддя праці первісної людини з Добраничівської стоянки пізнього палеоліту, артефакти козацької історії міста, як центру Яготинської сотні Переяславського полку, гетьманської доби, пов’язаної з ім’ям Кирила Розумовського, ознайомитися з життям кількох поколінь князів Рєпніних, які володіли Яготином до Жовтневого перевороту 1917 року, а також  з життям відомих яготинців.

Велике місце в експозиції відводиться перебуванню на Яготинщині Тараса Шевченка, його творчості та коханню.

Є тут зал, присвячений боротьбі за незалежність у російсько-українській війні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора