Відбулася чергова 65 сесія Яготинської міської ради

Дата: 25.04.2024 16:47
Кількість переглядів: 1112

Фото без опису25 квітня 2024 року відбулося пленарне засідання чергової 65 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання під головуванням міського голови Наталії Дзюби, за участю працівників міської ради, керівників комунальних підприємств, представників засобів масової інформації та громадськості.

На порядок денний, зі змінами та доповненнями, було винесено 63 питання.

Розпочалося пленарне засідання із заслуховування звітів керівників комунальних підприємств про підсумки роботи за І квартал 2024 року (Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинський ВУ ВКГ», «Міськсвітло», «Ритуал», «Яготинтепломережа», «Кирильське», «Яготинська ЦРЛ», «Яготинський ЦПМСД»).

(Всі звіти будуть опубліковані на вебсайті Яготинської міської ради).

Надалі депутати  встановили тарифи на платні послуги медичного обслуговування, які надає госпрозрахункове стоматологічне відділення та госпрозрахунковий підрозділ ортопедичної стоматології Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради «Яготинська центральна міська лікарня».

Крім того, депутатським корпусом було прийнято рішення про надання дозволу на передачу ліжок функціональних та матраців з балансу Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради «Яготинська центральна міська лікарня» на баланс Яготинського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Під час засідання депутати прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо збереження життя, захисту прав і свобод українського військовополоненого Жерновського Олексія Сергійовича, його звільнення з російського полону та відновлення справедливості. 

(Звернення буде опубліковано на вебсайті Яготинської міської ради).

Розглянувши пропозицію міського голови Наталії Дзюби за результатами громадського обговорення кандидатури на посаду старости Черняхівського старостинського округу, депутати, майже одноголосно, затвердили Мотору Олександра Павловича на посаду старости Черняхівського старостинського округу та включили його до персонального складу виконавчого комітету Яготинської міської ради.

Рішенням міської ради утворено комісію щодо виявлення земельних ділянок, що використовуються  без правовстановлюючих документів чи не за цільовим призначенням на території Яготинської міської територіальної громади.

В ході засідання депутати заслухали інформацію про хід виконання комплексної програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаних з наданням медичної допомоги в Комунальному некомерційному підприємстві Яготинської міської ради «Яготинська центральна міська лікарня» на 2023/2027 роки та одностайно підтримали проєкти рішень про затвердження програм з реалізації  проектів:

 «Капітальний ремонт протирадіаційного укриття в підвальному приміщенні Закладу дошкільної освіти (Центр розвитку дитини) № 1 «Зіронька» Яготинської міської ради  за адресою: Київська область, Бориспільський район, місто Яготин, пров. Шмідта 1».

«Будівництво споруди  цивільного захисту (укриття) на 150 осіб для закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 4 «Пролісок» Яготинської міської ради за адресою: Київська область, Бориспільський район, м. Яготин, вул. Незалежності, 30-А».

«Капітальний ремонт протирадіаційного укриття в підвальному приміщенні Яготинського ліцею № 1 Яготинської міської ради за адресою: Київська область, Бориспільський район,  місто Яготин, вулиця Шевченка, будинок 86».

Результативним було голосування щодо:

внесення змін до рішення Яготинської міської ради від
27 травня 2021 року № 655-09-VIII «Про створення комісії Яготинської міської ради восьмого скликання з питань обстеження та визначення першочерговості проведення ремонтних робіт дорожнього покриття вулиць комунальної власності та контролю за станом їх виконання»;

внесення змін до фінансового плану Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2024 рік, затвердженого рішенням Яготинської міської ради від 26 жовтня  2023  року № 4703-55-VIIІ;

У другій половині засідання депутати розглянули та прийняли відповідні рішення щодо управління комунальним майном та земельних питань.

Насамкінець депутатський корпус одноголосно затвердив Помазуна Сергія Сергійовича на посаду першого заступника Яготинського міського голови на період увільнення від роботи у зв’язку з призовом на військову службу під час загальної мобілізації основного працівника, першого заступника Яготинського міського голови Кудрявського Олександра Миколайовича, до його фактичного звільнення з військової служби, але не пізніше закінчення повноважень Яготинської міської ради восьмого скликання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора