28 квітня Всесвітній день охорони праці

Дата: 26.04.2024 15:38
Кількість переглядів: 840

Фото без описуЩороку Міжнародна організація праці визначає девіз Всесвітнього дня охорони праці. Цьогорічний девіз - «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, підвищений вплив хімічних речовин, збільшення трансмісивних захворювань.

Через повномасштабне вторгнення та воєнні дії на території нашої держави екологія навколишнього середовища зазнала катастрофічних збитків. Війна — це не лише інфраструктурні руйнації та смерті серед населення. Війна несе небезпеку людям та природі навіть там, де активних бойових дій не було чи де вони були раніше. Таке явище називається екоцид — злочини, скоєні проти природи.

Російський агресор створює екоцид нашій природі, непоправно забруднюючи водойми та ґрунти України, спалюючи ліси та промислові об’єкти, викидаючи в навколишнє середовище величезну кількість хімічних речовин, отруюючи наші родючі землі на десятиліття. Це часто має довготривалий ефект — наслідками можуть стати навіть зміна погоди, кислотні опади та інше, що негативно впливає на життя та здоров’я людей, знижує рівень працездатності та емоційний стан наших громадян. Гинуть люди, втрачається і руйнується величезна кількість промислових об’єктів, втрачаються робочі місця: вони стають не завжди безпечними для функціонування, обслуговування та створення належних умов праці. 

До Всесвітнього дня охорони праці 2024 року, відбудеться глобальний захід за участю експертів і запрошених доповідачів від урядів, роботодавців і працівників, щоб обговорити, як захистити працівників і відповісти на цей глобальний виклик. 

Охорона життя і здоров’я працюючих від впливу небезпечних та шкідливих виробничих чинників має важливе соціальне значення, адже здоров’я працівників є національним багатством держави.

Попри війну українці ефективно працюють, навчаються, волонтерять.  За змогу жити і працювати сердечно дякуємо нашим воїнам-захисникам за їхню мужність і відвагу.

       Кожен своєю діяльністю наближає Україну до перемоги.

       Бережіть себе! 

       Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора