РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ГРУПА «ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ» РЕКОМЕНДУВАЛА ПРИСТОЛИЧНІЙ СІЛЬРАДІ РОЗІРВАТИ ДОГОВІР НА КАПРЕМОНТ ВОДОГОНУ

Дата: 03.05.2024 14:36
Кількість переглядів: 680

Фото без описуГрупа «Прозорість та підзвітність» рекомендувала Пристоличній сільській раді розірвати договір на капітальний ремонт водогону в селі Проліски через можливу завищену вартість. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Рішення ухвалили на черговому засіданні групи за участі правоохоронців. Цей тендер спричинив резонанс у суспільстві через значну вартість закупівлі – майже 20 млн грн. На засіданні заслухали пояснення від представників Пристоличної громади, а також аналіз від представників територіального управління БЕБ в Київській області.

«Правоохоронці проаналізували ціни на будівельні матеріали, зазначені в проєктно-кошторисній документації та порівняли їх з ринковими. За результатом цього встановлено завищення цін на окремі позиції будматеріалів на суму понад 3,7 млн гривень. Крім того, правоохоронці висловили зауваження до проєктно-кошторисної документації ще до проведення тендеру», – розповів Руслан Кравченко. 

Тому група рекомендувала договір розірвати, провести експертизу проєктно-кошторисної документації в державній інституції для встановлення об’єктивної вартості робіт і лише після цього провести повторний тендер.

«Моя позиція чітка. Всі тендери, які проводять департаменти КОВА, райони, громади мають бути чітко обгрунтованими та відповідати реальним потребам людей. Ефективне використання коштів, особливо в умовах війни, це те, чого вимагаю від кожного. Вдячний правоохоронним органам, які активно долучаються до цієї роботи і допомагають запобігати неефективному витрачанню фінансів», – наголосив Руслан Кравченко.

 

Інформує КОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора