Відбулася позачергова 66 сесія Яготинської міської ради

Дата: 09.05.2024 16:22
Кількість переглядів: 1389

Фото без опису9 травня 2024 року відбулося пленарне засідання позачергової 66 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання, яке проводила міський голова Наталія Дзюба, за участю першого заступника міського голови Сергія Помазуна, заступників міського голови Олени Федини та Сергія Овчаренка, працівників міської ради, а також представників засобів масової інформації та громадськості.

Пленарному засіданню сесії передувало засідання постійної комісії Яготинської міської ради з питань Регламенту, депутатської етики, правової політики, взаємодії із засобами масової інформації та контролю за виконанням рішень ради та виконавчого комітету, на якому члени комісії підтримали проєкт рішення «Про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 29 лютого 2024 року № 4948-62-VIII «Про затвердження персонального складу виконавчого комітету Яготинської міської ради восьмого скликання» та додатку до нього».

Першими рішеннями на сесійному засіданні депутати затвердили звіт про виконання бюджету Яготинської міської територіальної громади за І квартал 2024 року, передачу міжбюджетних трансфертів та внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21 грудня 2023 року № 4837-59-VIII щодо місцевого бюджету на 2024 рік. 

Депутатський корпус передав  субвенцію із місцевого бюджету  державному бюджету на виконання Програми підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву в Яготинській міській територіальній громаді на 2024-2025 роки, в сумі 2 500 000 грн, на покращення матеріально-технічної бази (капітальні видатки) військовослужбовцям Збройних Сил України.

Крім того, був схвалений Бюджетний регламент Яготинської міської ради та внесені зміни до фінансового плану Комунального некомерційного підприємства Яготинської міської ради "Яготинська центральна міська лікарня" на 2024 рік та прийнято рішення про надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Пізніше депутати внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 29 лютого 2024 року № 4948-62-VIII щодо персонального складу виконавчого комітету та його додатку. Крім цього, була затверджена Програма підтримки розвитку волонтерства на 2024–2026 роки, внесені зміни до Програми "Питна вода Яготинщини на 2022-2026 роки", а також підтримано створення спеціалізованих служб цивільного захисту.

Ряд ухвалених рішень стосувалися управління майном комунальної власності, зокрема, затвердження умов проведення аукціону з передачі в оренду майна, створення комісій та змін до порядку списання об’єктів комунального майна. Затверджено також Положення про діяльність аукціонної комісії та внесено зміни до складу конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності.

Не оминули депутати і сферу земельних відносин. В ході голосування народні обранці розглянули питання про передачу земельних ділянок у приватну власність громадянам України для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, а також зміни цільового призначення та надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою.

Насамкінець депутатський корпус одноголосно затвердив індивідуальну тендерну документацію на виконання робіт (KV06A_09) «Капітальний ремонт щодо покращення енергоефективності будівлі Яготинського ліцею №1 Яготинської міської ради за адресою: Київська область, Бориспільський район, місто Яготин, вулиця Шевченка, будинок 86» (Коригування). Роботи будуть проводитися за підтримки проєкту «Програма з відновлення України», і затверджена сума фінансування проєкту за рахунок субвенції (гранична вартість) складає 60 416,62 тис. грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора