До уваги населення Яготинської громади! Проводиться імунізація диких м’ясоїдних тварин від сказу! Побачивши такі брикети в полях або лісосмугах не чіпайте їх!

Дата: 10.05.2024 12:48
Кількість переглядів: 1385

Фото без описуУ першій половині травні 2024 року на Київщині розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Відповідно до листа Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області від 03.05.2024 № 10-15.1/287-24, з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних інфекційних і паразитичних хвороб тварин в Київській області на 2024 рік, а також профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні, Яготинська міська рада міська рада доводить до відома населення  Яготинської громади, що  з 07 травня 2024 року розпочинається проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Київської області.

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин здійснюється навесні та осінню шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну або авіатранспортом. Наразі, у зв’язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, несільськогосподарських угіддях тощо.

Пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу. Для імунізації тварин від сказу буде використано пероральну вакцину українського виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари).

Весняна кампанія пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу в Київській області буде проводитися наземним розподілом принад, а саме робочі групи вручну розкладатимуть принади з вакциною з обов’язковим урахуванням особливостей дії воєнного стану та заходів мінної безпеки. Принади будуть розкладені на заздалегідь визначеній площі, яка погоджена із районними військовими адміністраціями (за виключенням населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, полів, автодоріг).

Поживна принада з вакциною (брикет) коричневого кольору та розміром з сірникову коробку. Оболонка принади виготовлена з м'ясо-кісткового борошна та має специфічний запах, який приманює тварин на великих відстанях. Всередині принади знаходиться желеподібна субстанція з вакциною проти сказу, при поїданні якої у тварин через 2-3 тижні формується імунітет проти збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Звертаємо увагу населення! Принади  з вакциною проти сказу цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища.

Прохання до мешканців Яготинської громади із  порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, не переносити на інші місця, а залишати привабливими для тварин. Заздалегідь дякуємо за розуміння!

 

Інформує сектор торгівлі, підтримки підприємництва

та реклами апарату Яготинської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора