Позачергова 67 сесія Яготинської міської ради: ключові рішення та обговорення

Дата: 14.06.2024 07:37
Кількість переглядів: 1259

Фото без опису13 червня 2024 року під головуванням Наталії Дзюби відбулося пленарне засідання позачергової 67 сесії Яготинської міської ради восьмого скликання. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови Сергій Помазун, заступник міського голови Сергій Овчаренко, працівники міської ради, керівники комунальних підприємств, а також представники ЗМІ та громадськості.

Традиційно, сесії міської ради передували засідання її постійних комісій, на яких розглядалися питання, що належать до їхньої компетенції.

На порядок денний, зі змінами та доповненнями, було винесено 71 питання.

Першим рішенням на пленарному засіданні депутати затвердили Регламент Яготинської міської ради восьмого скликання в новій редакції.

Нова редакція Регламенту, серед іншого, включає положення про відеофіксацію, зберігання та оприлюднення відеозаписів (набуває чинності через три місяці з дня опублікування Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування») та трансляції (набуває чинності через 30 днів після скасування воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року).

Далі депутати ухвалили рішення про створення трьох нових постійних комісій Яготинської міської ради VIII скликання замість попередніх п’яти.

Аналогічні зміни, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування, депутати внесли до Положення про постійні комісії Яготинської міської ради.

Перейшовши до сфери бюджету, депутати:

  • направили вільні залишки спеціального фонду бюджету Яготинської міської територіальної громади у сумі 1 325 767,70 грн на витрати, пов'язані з реалізацією заходів, фінансування яких було надано у попередніх бюджетних періодах за державною субвенцією для освіти;
  • внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2023 № 4837-59-VIII щодо місцевого бюджету на 2024 рік, а саме: зменшили суму коштів субвенції з державного бюджету на 1 626 154 грн для капітального ремонту будівлі Яготинського ліцею № 1 з метою підвищення енергоефективності. Це здійснили, скориставшись вільними залишками в сумі 1 325 767,70 грн, перевиконанням дохідної частини бюджету на 6 100 000 грн та перерозподілом видатків;
  • встановили місцеві податки на території Яготинської міської територіальної громади з 2025 року;
  • створили робочу групу з питань наповнення, детінізації доходів бюджету та роботи з погашення податкового боргу платниками податків  Яготинської міської територіальної громади.

В ході засідання депутати прийняли рішення щодо підготовки комунальних підприємств Яготинської міської ради та об’єктів соціально-культурного призначення Яготинської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2024/2025 року. Попередньо місцевими обранцями були визначені нагальні проблеми, які потребують усунення, і визначено конкретні заходи для забезпечення ефективної роботи вказаних об’єктів у відповідний період.

У зв’язку з необхідністю зазначення у Статуті Комунального підприємства теплових мереж Яготинської міської ради «Яготинтепломережа» місцезнаходження згаданого підприємства, депутати внесли зміни до такого Статуту, прийнявши відповідне рішення.

З метою розширення та актуалізації переліку адміністративних послуг, які надаються через управління (центр) надання адміністративних послуг Яготинської міської ради, депутати прийняли рішення, яким включили до чинного переліку нових адміністративних послуг, які стосуються прийняття заяв щодо подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, уточнення персональних даних призовників, військовозобов'язаних та резервістів, та редагування назв послуг, які вже були в переліку та надавались через Управління.

Не оминув депутатський корпус і питання диджиталізації, прийнявши рішення, яким внесли зміни до положення одного зі структурних підрозділів Яготинської міської ради щодо покладання на нього завдань та функцій, пов’язаних із цифровізацією, цифровою трансформацією, електронним урядуванням, електронною демократією, інформаційно-комунікаційними технологіями.

Голосували місцеві обранці й за внесення змін до складу робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Яготинської міської територіальної громади, а також постійної Комісії із факту отруєння бджіл на території Яготинської міської територіальної громади.

Як завжди, депутати були одностайними у прийнятті рішення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, що потребують підтримки у складних життєвих ситуаціях.

У сфері культури депутати затвердили Перелік базових закладів та внесли зміни до Програми розвитку галузі культури Яготинської міської територіальної громади на 2024-2025 роки, щоб задовольнити потреби населення та реалізувати державну політику в цій сфері.

У галузі освіти, з метою економії бюджетних коштів на енергоносії, проведення заміни застарілого обладнання та інженерних мереж на сучасні, а також підключення каналізаційної системи будівлі Яготинського ліцею № 1 до централізованої системи міста, ухвалено рішення щодо затвердження індивідуальної тендерної документації (зі змінами).

Депутати також підтримали проєкт рішення про перепрофілювання і перейменування Лемешівської загальноосвітньої школи І-III ступенів Яготинської міської ради. Це було зроблено з метою поступової адаптації мережі закладів загальної середньої освіти відповідно до вимог законодавства України «Про повну загальну середню освіту» та «Про освіту».

Крім того, на засіданні розглядалися питання щодо передачі об'єктів комунальної власності в оренду на аукціоні. Депутати внесли зміни до Переліку об'єктів першого типу комунальної власності Яготинської міської ради, які можуть бути передані в оренду на аукціоні. Також було прийнято рішення не піддавати приватизації нежитлові приміщення громадського будинку (захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття № 135523), розташовані на цокольному поверсі за адресою: вулиця Незалежності, будинок 98, місто Яготин, Бориспільський район, Київська область. Однак депутати затвердили продаж на електронному аукціоні іншого об'єкту малої приватизації – нежитлової будівлі (громадський будинок), загальною площею 354,2 м2, розташованої за адресою: вулиця Вокзальна, 2, місто Яготин, Бориспільський район, Київська область. Для цього об'єкту було утворено аукціонну комісію, яка розробила умови здійснення оплатної передачі майна.

У сфері земельних відносин, депутати прийняли рішення про передачу земель громадянам для будівництва житлових будинків, садівництва та інших потреб, включення земель до комунальної власності для продажу на аукціонах, зміни цільового призначення, оренду тощо.

У блоці додаткових питань, враховуючи результати громадського обговорення у вигляді вивчення громадської думки щодо підтримки кандидатури Оксюк Яни Олександрівни на посаду старости Богданівського старостинського округу Яготинської міської ради, що становить 21,9 % від загальної кількості жителів  округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах,  депутати затвердили кандидатуру Оксюк Яни Олександрівни на цю посаду.

У зв’язку з цим рішенням, наступним питанням депутатський корпус включив Оксюк Яну Олександрівну до складу виконавчого комітету Яготинської міської ради восьмого скликання.

Враховуючи потребу у комплексному підході до створення безбар'єрного середовища в Яготинській міській територіальній громаді, базованого на принципах гендерної рівності, доступності, рівних можливостей та підвищення добробуту кожної людини, депутати прийняли рішення затвердити Програму створення безбар'єрного простору в Яготинській міській територіальній громаді на період 2024-2026 років.

У "Різному" депутати заслухали інформацію заступника міського голови Сергія Овчаренка про вулиці, де планується проведення грейдерування, а також про ті, де ці роботи вже виконані. Зазначено, що робота в цьому напрямку має тривати й надалі, але з наданням інформації про обсяг і вартість таких робіт.

Також депутатський корпус разом із представниками відділу освіти міської ради та батьківського комітету Двірківщинської філії Яготинського ліцею № 3 обговорили питання щодо функціонування цього навчального закладу та можливості надання якісної освіти учням.
За результатами обговорення депутати доручили відділу освіти надати на наступну сесію Яготинської міської ради інформацію про підготовку до нового навчального року в розрізі кожного навчального закладу, включаючи:
•  забезпечення транспортом для перевезення дітей,
•  організацію харчування,
•  наповненість класів,
•  наявність генераторів.

Насамкінець міський голова підкреслила необхідність збільшення кількості культурних колективів у Яготинській міській територіальній громаді та ініціювання творчих заходів для залучення коштів на потреби армії. Наталія Дзюба наголосила, що міська громада постійно допомагає військовим частинам, закуповуючи обладнання для підвищення їхньої бойової готовності, але необхідно продовжувати роботу в цьому напрямку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора