Засідання Яготинської міської ради: Підтримка військових, зміни в бюджеті та оптимізація освіти

Дата: 26.06.2024 07:42
Кількість переглядів: 1204

Фото без опису

25 червня 2024 року в Яготині відбулося засідання позачергової шістдесят восьмої сесії Яготинської міської ради восьмого скликання. Засідання проходило під головуванням міського голови Наталії Дзюби. На сесії були присутні перший заступник міського голови Сергій Помазун, заступник міського голови Олена Федина, працівники міської ради, представники навчальних закладів, засобів масової інформації та громадськості.

Позачергова сесія відбулася відповідно до розпорядження Яготинської міської ради від 21 червня 2024 року. Основною метою зібрання було обговорення та ухвалення рішень щодо важливих питань, що впливають на фінансову стабільність, ефективність управління та розвиток громади.

Першим питанням депутати розглянули внесення змін до рішення від 09 травня 2024 року № 5212-66-VIII «Про передачу міжбюджетних трансфертів». Вирішено передати субвенцію з місцевого бюджету в сумі 2 500 000 грн для оборонних закупівель військової частини А 4576 Міністерства оборони України.

В ході голосування місцеві обранці внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2023 № 4837-59-VIII «Про місцевий бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2024 рік». Зміни передбачають перерозподіл коштів для забезпечення різних потреб громади. Зокрема:

·  Заходи та роботи з територіальної оборони:

  • Зекономлені кошти при тендерних закупівлях в розмірі 98 000 грн будуть використані для заходів і робіт з мобілізаційної підготовки місцевого значення.

·  Мобілізаційна підготовка місцевого значення:

  • Виділено 98 000 грн для оплати послуг з перевезення військовозобов'язаних до навчальних центрів та військових частин.

·  Субвенція з місцевого бюджету державному бюджету:

  • Зменшено субвенцію на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів на 2 500 000 грн.
  • Перерозподіл цих коштів здійснено відповідно до звернення військової частини А 4576 для придбання засобів ураження та спеціального обладнання в сумі 2 500 000 грн.

Третім рішенням депутати впорядкували структуру та загальну чисельність працівників Відділу культури, туризму та релігій Яготинської міської ради та його структурних підрозділів без статусу юридичної особи.

Затвердили місцеві обранці й План оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти на період 2024-2027 років. Цей стратегічний документ передбачає реорганізацію та модернізацію наявних шкіл з метою ефективного використання ресурсів та покращення якості освіти для всіх учнів.

Фото без опису

Також депутати заслухали інформацію про підсумки роботи закладів освіти за 2023/2024 навчальний рік та підготовку до нового 2024/2025 навчального року. Місцеві обранці обговорили досягнення та наявні проблеми, затвердили плани на майбутнє, включаючи необхідний ремонт, закупівлю обладнання та підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.

Окрім цього, були затверджені підсумки роботи ключових мистецьких, спортивних та соціальних закладів, таких як Яготинська дитячо-юнацька спортивна школа, міський територіальний центр соціального обслуговування та управління (центр) надання адміністративних послуг. Вирішено було не лише затвердити їхні досягнення, але й ухвалити навчальні плани на наступний навчальний рік для таких закладів як Яготинська дитяча музична школа, дитяча школа мистецтв та центр професійного розвитку педагогічних працівників. Цей підхід дозволяє забезпечити системний розвиток громади та покращення якості життя її мешканців через ефективнішу організацію освітніх, соціальних та адміністративних послуг.

Не оминув депутатський корпус і питання у сфері земельних відносин.

Так, депутати прийняли рішення у тому числі про:

  • передачу земель громадянам в приватну власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та інших потреб;
  • надання земельних ділянок в постійне користування Комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води);
  • надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок;
  • внесення змін до складу комісії щодо виявлення земельних ділянок, що використовуються без правовстановлюючих документів чи не за цільовим призначенням на території Яготинської міської територіальної громади;
  • затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення (оновлення) нормативної грошової оцінки земель населених пунктів м. Яготин, с. Соколівщина, с. Червоне Заріччя Яготинської міської територіальної громади.

У "Різному" до відома місцевих обранців була доведена інформація завідувача сектору з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної та правоохоронної діяльності Олександра Головченка про порядок дій та механізм взаємодії спеціальних служб при виникненні надзвичайної ситуації на території громади.

Також депутатський корпус заслухав інформацію начальника Відділу освіту Яготинської міської ради Світлани Комаренко про пріоритетні завдання та інноваційні підходи в процесі реформування профільної середньої освіти, нові освітні технології, які плануються впроваджувати у наших освітніх програмах на основі аналізу сучасних тенденцій та потреб суспільства.

Фото без опису

Наостанок міський голова Наталія Дзюба закликала депутатів взяти участь у церемонії прощання із загиблим Героєм Сергієм Дмитренком, яке відбудеться 26 червня 2024 року об 11:00 годині біля його рідного двору (с. Черняхівка, вул. Миру, 128), о 12:00 годині у храмі с. Черняхівка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора