Звіт про виконані роботи КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» за червень 2024 року

Дата: 02.07.2024 13:04
Кількість переглядів: 1028

Фото без описуКомунальне некомерційне підприємство Яготинської міської ради «Яготинський центр первинної медико – санітарної допомоги» (далі - КНП «ЯЦПМСД») надає доступну та якісну первинну медичну допомогу і організовує медичне обслуговування населення на території громади.

Лікар первинної медичної допомоги - є лікарем «першого контакту» для пацієнта, що надає йому первинну медико-санітарну допомогу. Сімейний лікар знає історію хвороб сім’ї, скеровує пацієнтів до вузькопрофільних спеціалістів і слідкує за перебігом лікування, консультує пацієнтів по телефону, надає невідкладну допомогу пацієнтам при потребі, а також проводить профілактику (щеплення, профілактичні обстеження). В результаті - покращується стан здоров’я населення, знижується кількість викликів швидкої допомоги та зростає доступність медицини.

За первинною медичною допомогою до лікарів КНП «ЯЦПМСД» за червень  звернулося 6589 осіб, з них 592 пацієнтам надано допомогу вдома. Проконсультовано засобами зв’язку 923 пацієнтів. За первинною медичною допомогою з внутрішньо-переміщених осіб, які проживають на території Яготинської ТГ, звернулося 9 пацієнтів.

Медичну допомогу, надану працівниками фельдшерських пунктів та фельдшерсько-акушерських пунктів, отримало 2396 особам, з них вдома отримало 375 пацієнтів.

Цілодобово та безпреребійно працює пункт невідкладної медичної допомоги. За червень 2024 року було здійснено 174 виїзди за викликами до пацієнтів для надання медичної допомоги. Із самозверненням безпосередньо у пункт звернувся 23 пацієнта.

Щодо захворюваності в Яготинській громаді на COVID-19, то із 184 осіб, протестованих у червні, цю хворобу було виявлено у 2 мешканців.

Протягом червня проводилась робота по дотриманню індикаторів якості роботи закладу згідно умов договору з Національною службою здоров’я України в частині проведення вакцинації. Особлива увага приділялася на рівень вакцинації дітей до шести років (включно) згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні, затвердженим МОЗ, рівень охоплення оглядами осіб вікових груп 40-64 роки та старше 65 років і старше з гіпертонічною хворобою, іншими серцево-судинними захворюваннями, осіб з цукровим діабетом.

В лабораторному кабінеті КНП «ЯЦПМСД» у червні було проведено 1853 аналізів, а саме:

загальний аналіз крові – 718 аналізів;

загальний аналіз сечі – 425 аналізів;

глюкоза крові – 513 аналізів;

загальний холестерин – 197 аналізів.

19 червня 2024 року Міжнародною гуманітарною організацією «ІМС» – Міжнародний медичний корпус, за участі Яготинського ЦПМСД, були проведені зустрічі з батьками дітей віком до 2 років. Всі охочі отримали багато корисної інформації та засоби гігієни (підгузки) для дітей згідно віку та ваги. Подібні заходи й надалі планується організовувати по сільських населених пунктах нашої громади. Подібні заходи планується організовувати в подальшому, в тому числі по сільських населених пунктах нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора