Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 09.07.2024 16:56
Кількість переглядів: 988

Фото без опису09 липня відбулося засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби,  у ході якого детально обговорювались шляхи вирішення нагальних питань життєдіяльності громади.

На початку засідання присутні обговорили питання ведення військового обліку та проведення мобілізаційних заходів на території громади.

Далі, члени виконавчого комітету хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих, у зв’язку з терористичною атакою росії на цивільні об’єкти Києва.

Розпочали роботу виконкому з заслуховування звіту про підсумки роботи зі зверненнями громадян у Яготинській міській раді за І півріччя 2024 року.

«Протягом І півріччя 2024 року до Яготинської міської  ради надійшло - 826  звернень. З них 83 зареєстровано на особистому прийомі, на які громадянам були надані роз’яснення.

В зв’язку з воєнними діями в Україні надійшло 10 звернень від внутрішньо переміщених осіб. Звернень від родичів учасників бойових дій було зареєстровано в кількості  13.

Значну частину складають звернення людей пенсійного віку. Таких зареєстровано – 81 та військовослужбовців - 61.

Крім того, до Яготинської міської ради надійшло письмових звернень щодо питань землекористування – 218. З питань соціального захисту населення – 253, будівництва та територіально-адміністративного устрою – 66,  житлово-комунального господарства – 53, житлової політики – 25, торгівлі - 22 тощо.

Протягом звітного періоду розпорядженнями міської ради, рішеннями сесій та виконавчого комітету Яготинської міської ради 127 особам надано матеріальну допомогу  на загальну суму 1 236 771 грн, - зауважив керуючий справами виконкому міської ради Володимир Галицький.

Потім заслухали звіти керівників комунальних підприємств Яготинської міської ради за ІІ квартал 2024 року: «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинський ВУ ВКГ», «Міськсвітло», «Ритуал», «Яготинтепломережа», «Яготинська центральна міська лікарня», «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги», «Кирильське».

(Всі звіти будуть опубліковані на вебсайті Яготинської міської ради).

З метою покращення якості та доступності пасажирських перевезень на території міста Яготина Бориспільського району Київської області, створення конкурентного середовища у цій сфері, вибору на конкурсних засадах юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що зможуть виконувати необхідні обсяги перевезень, виконавчий комітет вирішив внести до додатку умов організації конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Яготині Бориспільського району Київської області відповідні зміни. А також, прийняв рішення про:

  • оголошення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в місті Яготині Бориспільського району Київської області:
    • АС Яготин – ПТФ, № 9;
    • АС Яготин – Комбікормовий завод, № 11.
  • оголошення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування на території Яготинської міської територіальної громади:
    • АС Яготин – Кулябівка, № 10-5;
    • АС Яготин – Богданівка, № 10-6.

Задля покращення якості зв’язку для мешканців Яготинської міської територіальної громади члени виконавчого комітету:

  • погодили проєкт «Будівництво мережі стільникового радіотелефонного зв’язку ПрАТ «ВФ України» в м. Яготині;
  • надали доступ для розміщення технічних засобів телекомунікацій ПрАТ «Київстар» в с. Лозовий Яр.

У подальшому було надано дозвіл громадянам на приєднання до комунальних водопровідних мереж м. Яготина індивідуальних житлових будинків.

Крім того було розглянуто і ряд питань, що стосувалися коригування адрес об’єктів нерухомого майна, присвоєння нової самостійної адреси об’єкту будівництва, відповідно до заяв, що надійшли до Яготинської міської ради, а також внесення змін до рішення виконавчого комітету Яготинської міської ради про переведення квартири в житловий будинок та присвоєння самостійної адреси.

З метою забезпечення належної організації та ведення на території старостинських округів Яготинської міської ради військового обліку призовників і військовозобов’язаних, виконавчий комітет Яготинської міської ради поклав  обов’язки за ведення військового обліку у старостинських округах Яготинської міської ради на старост старостинських округів.

Крім того, з метою створення сучасної автоматизованої системи централізованого оповіщення нового покоління, яка б відповідала сучасним стандартам, для своєчасного оповіщення органів управління та сил цивільного захисту місцевого рівня та населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, виконавчий комітет Яготинської міської ради було затверджено Положення про місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення Яготинської міської територіальної громади.

Також було внесено зміни до Положення про проведення конкурсу на створення туристичного логотипу Яготинської міської територіальної громади, а саме: конкурс стартує з моменту оприлюднення оголошення про його початок. Заявки приймаються протягом 180 календарних днів.

Далі учасники зібрання прийняли ряд рішень з питань соціальної сфери та внесли зміни до складу членів комісії щодо складення акту встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю I та II групи та особами, які потребують постійного догляду з метою перетину зазначеними громадянами кордону України.

Наостанок, обговорили питання щодо:

  • поховання полеглих військових та віддачі шани і почестей загиблим, які повертаються на щиті до рідного краю;
  • проведення у липні святкового дійства в Сорочому Яру;
  • залучення грантових коштів, що можуть спрямовуватися на вирішення суспільно значимих питань в житті Яготинської міської територіальної громади.

З усіх питань порядку денного прийнято рішення, які відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора