Діти з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова) знайомились з нашим рідним містом Яготин

Дата: 28.06.2017 18:07
Кількість переглядів: 629

Фото без опису28 червня діти з міста-побратима Келераш (Республіка Молдова) знайомились з нашим рідним містом Яготин, який розташувався на сході Київської області серед пшеничних полів, яблуневих садів та посадженого ще за часів Розумовського парку.

Розпочали екскурсію по місту з  відвідування Яготинського історичного музею, який  розташований в центрі міста, в будинку ХІХ ст. Музей має унікальну за своєю побудовою експозицію, що базується на краєзнавчих матеріалах Яготинщини. Експозиція розміщена в 14 залах і представляє широкий діапазон тематичних розділів, де гармонійно розподілені в історичній періодизації пам’ятки матеріальної та духовної культури, які висвітлюють історію краю від палеоліту до сьогодення. Серед них археологічна та нумізматична колекція, предмети народного ужиткового мистецтва XIX – XX ст., воєнно-історичні, художні, документальні та фотодокументи. 

Надалі пішою прогулянкою містом екскурсанти відвідали Калинову Алею, яка стала доповненням та прикрасою  міста у попередні роки, Алею закоханих та галявину казок.

Гості нашого міста побували на території Чорнобильського медичного коледжу, Яготинської районної центральної лікарні та Свято-Пантелеймонівського храму, який милує око у центрі міста.

Надалі головний редактор газети «Яготин – місто моє» Яна Ревенко знайомила з історією нашого міста, роботою комунальних підприємств Яготинської міської ради, які своєю щоденною працею роблять наше місто привабливим та забезпечують його процвітання.

Діти відвідали Алею Слави, де на них чекала історія маєтку графа Розумовського К.Г. (1728-1803 pp.), генерала-фельдмаршала, останнього гетьмана України (1750-1764 pp.). Від великої садиби до нашого часу збереглися залишки розкішного парку та один з корпусів палацу кінця ХVIII – початку XIX ст., в якому з 1983 року розміщено картинну галерею, де експонуються живописні полотна, графіка, скульптури народних художників України, заслужених діячів мистецтв, твори місцевих художників, а також представлено твори народної художниці Катерини Білокур, яка прославила яготинську землю на весь світ. 

Гості милувалися блакитною водою Супою у поєднанні з рідкісними деревами, які створили чарівний куточок української землі.

Не оминули своєю увагою і «Яготинський маслозавод», який є одним із найбільших національних виробників молочної продукції. Гості з м. Келераш ознайомились з виробництвом незбираномолочної продукції, сиру кисломолочного, вершкового масла та провели дегустацію продукції цього виробництва.

По обіді побували на території Яготинського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 3», де діти здійснили невеличку екскурсію по території школи. Депутат Яготинської міської ради VII скликання Тетяна Лугіна розповіла про навчальний процес у школі та ознайомила з історією навчального закладу.

Надалі відвідали Свято-Троїцький собор, який існував у Яготині з 1800 року, та за часів комуністичної влади, у 1936 році був повністю зруйнований. На даний час відбудовується як пам’ятка архітектури.

Не оминули своєю увагою і стадіон «Колос», де головний редактор газети «Яготин – місто моє» Яна Ревенко розповіла його історію, періоди реконструкції та плани на майбутнє.

Діти побували на території Яготинського цукрового заводу ТОВ «Спецтехніка, який в 60-х – 80-х роках минулого століття був флагманом цукрової галузі всієї держави.

З оглядовою екскурсією побачили Вокзал, Яготинський інститут ПрАТ «ВНЗ «МАУП», ТОВ "Агро Логістика Україна", ТОВ "Розподільчий центр "Плюс".

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора