Засідання позачергової сорок четвертої сесії Яготинської міської ради

Дата: 20.12.2018 18:17
Кількість переглядів: 584

Фото без опису20 грудня у сесійній залі міської ради відбулось засідання позачергової сорок четвертої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, депутат Київської обласної ради, генеральний директор ДТВ «Яготинський маслозавод» О.О. Сіренко, члени виконавчого комітету міської ради В.І. Бабак, А.А. Малиш, В.Ф. Сапронайтіс, С.В. Яценко, представники ТОВ Фірма «ТМА», представник громадської організації «Від Родини До Родини», керівники комунальних підприємств міської ради, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання депутати з метою визначення основних напрямків діяльності Яготинської міської ради в 2019 році затвердили перспективний план роботи.

Надалі було затверджено структуру та загальну чисельність працівників апарату Яготинської міської ради, стадіону “Колос”, комунальних підприємств міської ради: «Ритуал», «Яготинська ЖЕК», «Міськсвітло» та «Яготинське «ВУ ВКГ» на 2019 рік.

З метою підтримки окремих категорій населення та вирішення їх життєвих проблем було затверджено Програму соціального захисту окремих категорій населення на 2018 - 2020 роки, в новій редакції.

В ході сесії було затверджено і перелік об’єктів, видів суспільно корисних оплачуваних робіт та підприємств м. Яготин для осіб, на яких судом накладено адміністративне  стягнення у виді суспільно корисних оплачуваних робіт на 2019 рік.

Під час засідання депутати розглянули питання затвердження міського бюджету м. Яготина на 2019 рік. В ході обговорення рішення було прийнято.

«Якщо комунальне підприємство «Яготинське ВУ ВКГ» не проведе заміну труб, яка вже розпочалася на території міста, якість питної води залишиться на низькому рівні. КП «Комунальник» не вивезе сміття, або не розчистить сніг, двірники КП «Яготинська ЖЕК» не наведуть лад на прибудинкових територіях, або КП «Міськсвітло» не замінить лампи вуличного освітлення – це буде оцінка нашої з Вами роботи. Так, звичайно, це специфікація роботи за якою стоїть життєдіяльність міста», - зазначила міський голова Н.М. Дзюба.

Додатково були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік» шляхом перерозподілу видатків.

«Це кошти СКП «Ритуал». Пропонується перенести кошти в сумі 20450 грн. із загального фонду на спеціальний для придбання електричного генератора на 6 кВТ», - зауважила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

«Для наведення ладу на кладовищах підприємству необхідний потужніший генератор ніж наявний на 2,5 кВт, який не підтримує напруги в електричних приладах таких як приклад болгарка, зварювальні апарати тощо», - додав керівник СКП «Ритуал» М.М. Басанець.

Враховуючи, що прийняття законопроекту № 9406 сприятиме стабілізації фінансово-економічного стану комунальних підприємств та вирішить низку проблемних питань сфери житлово-комунального господарства депутати вирішили звернутися до Верховної ради України в підтримку законопроекту № 9406 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного постачання електричної енергії суб’єктам господарювання, що надають комунальні послуги та коригування цін/тарифів на комунальні послуги».

Після довготривалих обговорень були відхилені проекти рішень:

- про звернення Яготинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України і міністрів, Верховної Ради України і народних депутатів України, Ради Національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім"ї в Україні;

- про звернення до Кабінету Міністрів України щодо ліквідації інституції Урядового уповноваженого з гендерної політики та формування в центральному органі влади структурного підрозділу, який буде відповідальним за сім’ю.

«Не можливо голосувати за рішення, в яких досить велика кількість спирань на законодавство, бо можливо ці статті зачіпають цивільний шлюб або шлюб звичайний, а депутат повинен голосувати усвідомлюючи за що віддає свій голос», - наголосив депутат міської ради С.В. Галас.

Наостанок було розглянуто ряд земельних питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора