Пошук

Урочистості з нагоди 100-річчя започаткування державної служби

Дата: 23.06.2018 18:18
Кількість переглядів: 528

23 червня в Яготинському районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди 100-річчя започаткування державної служби. У святковому залі зібралися керівники міста та району, ветерани державної служби, державні службовці Яготинської районної державної адміністрації, її структурних підрозділів, територіальних підрозділів центральних органів державної виконавчої влади, керівники установ та організацій міста і району.

У нашій державі встановлено багато професійних свят. Але не усі представники професій присягають на вірність своєму фахові, а лише ті, хто відповідає за здоров'я, життя, захист прав та свобод людини і громадянина, суверенітет, територіальну цілісність і недоторканость України. Лікар складає Клятву Гіппократа, військовослужбовець присягає на вірність Батьківщині, а державний службовець - на вірність служіння народові України.

Саме 100 років тому, після обрання  Гетьманом Павла Скоропадського було закладено основи  сучасної державної служби в Україні, які ми маємо і до сьогодні. У 1918 році вперше в історії України, на законодавчому рівні були закріплені  засади функціонування інституту державної служби та статус державного службовця.

Тож, урочисте зібрання, з нагоди 100-річчя започаткування державної служби офіційно відкрито – звучить Державний  Гімн України, рука на серці і гордість у душі  за Україну та її народ.

Міський голова Н.М. Дзюба привітала державних службовців Яготинського краю, в особі голови Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановського, бо саме державні службовці райдержадміністрації забезпечують проведення єдиної державної політики у сфері державної служби в районі та стоять на захисті державних інтересів України.

«Сила держави – це в першу чергу її державні службовці. Ваш професіоналізм, небайдужість душі, щоденна праця, бо державним службовцем стають люди, які люблять свій край, землю, віддаючи кожен день, кожну хвилину свого життя на розбудову та процвітання своєї держави», - зауважила міський голова Наталія Миколаївна Дзюба.

Очільник міста побажала кожному щастя, мирного неба, здоров’я, злагоди кожній родині, розуміння, людської поваги, сил і наснаги для розбудови України, рідного краю та міста Яготина.

Сьогодні державні службовці хвилиною мовчання вшанували і тих людей, які пішли за межу життя, бо саме їх внесок у розбудову Яготинського краю та України загалом незмірних масштабів, адже вони залишили нам міцний фундамент для майбутніх звершень.

Щирими оплесками зал дякував за  теплі слова вітань та побажань. На цьому урочиста частина, присвячена 100-річчю започаткування державної служби завершилася. А приємним продовженням свята для усіх присутніх став святковий концерт, який підготували працівники Яготинського районного будинку культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора