Засідання позачергової тридцять дев’ятої сесії Яготинської міської ради

Дата: 27.09.2018 18:20
Кількість переглядів: 577

Фото без опису27 вересня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять дев’ятої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, керівний склад Яготинської міської ради, члени виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств міста, голова наглядової ради ГО «Асоціація учасників АТО» Д.С. Мінайчев, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання депутати затвердили Програму організації суспільно корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на 2018-2020 роки, яка спрямована на реалізацію у 2018-2020 роках норм Закону України від 07.12.2017 року №2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», статей  31-1, 325-1, 325-4  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Програма передбачає забезпечення виконання норм та вимог вищевказаних законодавчих актів при відпрацюванні порушниками суспільно корисних робіт за направленням Яготинського районного відділу з питань пробації центрального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Надалі депутати внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 №1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік» шляхом перерозподілу видатків, зокрема зменшення видатків на здійснення заходів із землеустрою в обсязі 261843 грн. та за рахунок цих коштів збільшили видатки по кошторисах для фінансування оплати праці особам направлених на суспільно-корисні роботи в комунальні підприємства: Яготинська ЖЕК – 3281 грн., Комунальник – 33000 грн., Ритуал – 6562 грн. Також виділили кошти КП «Комунальник» в сумі 139500 грн. на придбання технічної солі для притивоожеледних заходів; збільшили видатки по кошторису та заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення на 79500 грн. для надання матеріальної допомоги учасникам АТО та ООС по 500 грн., згідно звернення ГО «Асоціація учасників АТО» (по списку 159 чоловік).

Додатково депутати міської ради виділили кошти для придбання миючих та дезінфікуючих засобів для дошкільних навчальних закладів міста в сумі 35 тис. грн. та закладів загальної середньої освіти - 15 тис. грн., а також для Яготинської ЦРЛ  – 70 тис. грн.

 «Із доповненням ця сума складе 381843 грн.», - зауважила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

За результатами голосування голова Яготинської райдержадміністрації В.С. Шмигановський подякував депутатам у вирішенні питання по реалізації ремонту доріг, за виділену субвенцію на придбання дезінфікуючих засобів. «У нас повинна бути єдина партія, як завжди наголошує міський голова Н.М. Дзюба, партія яготинців і ми всі повинні працювати на місто і район», - зазначив голова Яготинської райдержадміністрації В.С. Шмигановський.

Також Василь Степанович наголосив на діючій комплексній  програмі соціальної підтримки в Київській області учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на 2018-2020 роки. «Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент соціального захисту населення КОДА. Бюджетні кошти спрямовуються на виплату матеріальної допомоги особам зареєстрованим у Київській області», - проінформував голова Яготинської райдержадміністрації В.С. Шмигановський.

Доволі дискусійним виявився розгляд проекту рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

«Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Яготинської міської ради до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться у проекті рішення поданого депутатом міської ради VII скликання І.М. Смаглієм.

Зазначений проект рішення депутати не підтримали, оскільки відсутні механізми реалізації та заходи обмеження, впливу тощо. «Міська влада не має повноважень щодо обмежень мешканців та гостей міста у будь-чому», - наголошували депутати під час обговорень.

Під час обговорення цього рішення, до депутатів звернувся голова Яготинської райдержадміністрації В.С. Шмигановський, який наголосив, що не потрібно дане питання популізувати. «Я, як державний чиновник, підтримую це питання, але необхідно його доопрацювати в юридичному полі. Тим паче, ми не маємо владних повноважень відмінити рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в якому визначені відсотки розміщення продукції на території України», - зазначив Василь Степанович.

Наостанок засідання міський голова Н.М. Дзюба зазначила, що це питання буде повернуто на доопрацювання з наступним винесенням його на наступній сесії. «Ми повинні працювати в правовому полі, щоб не порушувати прав жителів та гостей міста», - наголосила очільник міста.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора