Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 12.07.2018 18:46
Кількість переглядів: 503

Фото без опису11 липня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У засіданні взяли участь: народний депутат України О.О. Марченко, депутати Яготинської міської ради VII скликання В.І. Крутько та М.М. Басанець, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, фізичні особи-підприємці та представники засобів масової інформації.

На початку члени виконавчого комітету заслухали звіти керівників комунальних підприємств міської ради за ІІ квартал 2018 року (будуть опубліковані на офіційному веб-сайті Яготинської міської ради).

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради В.А. Галицький проінформував присутніх про стан роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Яготинської міської ради за І півріччя 2018 року. За звітний період було зареєстровано 116 звернень на особистому прийомі у  міського голови та її заступників. Основними питаннями, з якими звертаються громадяни під час особистих прийомів: поліпшення житлових умов, капітальний ремонт будинків, покрівель, доріг, виділення матеріальної допомоги на лікування, надання земельних ділянок для будівництва житлових будинків, перевезення громадян на міських автобусних маршрутах загального перевезення та інші питання. В телефонному зв’язку «Гаряча лінія» до Яготинської міської ради за І півріччя надійшло 112 звернень. На всі надано роз’яснення, консультації або доручення відповідальним працівникам Яготинської міської ради про виконання.

На виконання Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки рішенням виконавчого комітету Яготинської міської ради було затверджено проектну документацію на проведення капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Полтавська в м. Яготин Київської області та на проведення капітального ремонту пішохідної зони біля приміщення Яготинської міської ради по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області.

З метою належного інформування учасників дорожнього руху та уникнення дорожньо-транспортних пригод, виконавчий комітет Яготинської міської ради визначив у місті Яготині місця для встановлення дорожніх знаків, передбачених Правилами дорожнього руху України:

1) дорожній знак 3.21 «В'їзд заборонено» з табличкою «Крім службового транспорту» на прилеглій території  до приміщення по вулиці Незалежності, 67 у місті Яготині;

2) дорожній знак 2.1 «Дати дорогу» по провулку Довженка на перехресті з вулицею Незалежності у м. Яготині;

3) дорожній знак 3.29 «Обмеження максимальної швидкості» з табличкою - 40 на розі вул. Паркова та вул. Дарницька з обох сторін.

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко зауважив, що комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник» погодить схеми встановлення вищезазначених дорожніх знаків у відділі безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Київській області. Після чого відбудеться їх встановлення у визначених місцях.

З метою встановлення тарифів на ритуальні послуги, що включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, виконавчий комітет Яготинської міської ради затвердив тарифи на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, які надаються  суб'єктами підприємницької діяльності Г.В. Дзюбою, А.І. Калашнюком, Н.В. Федосєєвою, І.П. Шульгою.

Надалі члени виконкому затвердили розрахунок вартості робіт з відкачування, вивезення, перекачування та очистки стічних вод для мешканців будинку № 4 по вул. Кільцевій та будинку 2-а по вул. Вокзальній у м. Яготині.

Керівник КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюба зазначив, що мешканці вищезазначених будинків не підключені до каналізаційних мереж міста, у зв’язку з чим виникла необхідність затвердження нових розрахунків. Микола Іванович додав, що у розрахунку вартості робіт закладені витрати без націнки та прибутку комунального підприємства «Яготинське ВУ ВКГ». Це лише коригування вартості робіт з метою покриття витрат на паливно-мастильні матеріали.

Традиційно члени виконкому розглянули документи та прийняли рішення про надання дозволу на виготовлення проектної документації на підключення до міських водопровідних мереж; про зміну поштових адрес; про зарахування на квартирний облік; про погодження режиму роботи; про надання матеріальної допомоги громадянам міста Яготина.

Наостанок, міський голова Н.М. Дзюба ознайомила членів виконкому з рядом нормативно-правових документів, а також проінформувала про ремонт вул. Незалежності.

Зокрема, Наталія Миколаївна наголосила, що під час участі у Форумі міст України відбулась розмова з прем’єр-міністром України паном В.Б. Гройсманом з питання ремонту дороги вулиці Незалежності в м. Яготин. Володимир Борисович з розумінням поставився до нагального вирішення цього питання та наголосив, що буде дане доручення помічникам стосовно вивчення ремонту дороги державного значення у місті.

25 червня 2018 року відбулася зустріч міського голови Н.М. Дзюби з очільником області – головою Київської обласної державної адміністрації О.Л. Горганом. Олександр Любомирович під час робочої зустрічі повідомив, що він тримає ситуацію з ремонтом доріг в Київській області на особистому контролі та запевнив у повній підтримці ініціативи співфінансування ремонту дороги державного значення.

26 червня 2018 року голова міської ради Н.М. Дзюба була на особистому прийомі у керівника Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака, де озвучила пропозицію та готовність Яготинської міської ради прийняти участь у співфінансуванні робіт з капітального ремонту автодороги Т-25-41 в межах міста Яготин на загальну суму 1,5 млн. грн. Пан Славомівр Новак з розумінням поставився до піднятого питання та пообіцяв детально вивчити подані міським головою пропозиції щодо співфінансування робіт, в тому числі з врахуванням затвердженої Яготинською міською радою Програми фінансування у 2018 році робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у місті Яготині.

«Кошти з міського бюджету в сумі 1,5 млн. гривень – це співфінансування ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування державного значення і у місті буде відремонтовано центральну вулицю», - зазначила міський голова Н.М. Дзюба.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора