Робоча нарада з автоперевізниками та громадськими інспекторами

Дата: 17.04.2018 18:47
Кількість переглядів: 592

Фото без опису17 квітня в приміщенні Яготинської міської ради відбулася робоча нарада з фізичними особами-підприємцями, які здійснюють пасажирські перевезення громадським транспортом загального користування по м. Яготину та громадськими інспекторами з дотримання правил перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами, під головуванням першого заступника міського голови  С.О.Овчаренка.

Одним з основних питань, які було розглянуто на нараді – набрання чинності  Постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 197  «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах», якою Уряд затвердив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

«Нормативно-правовим актом передбачається надання замість пільг - компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласною та Київською міською державними адміністраціями на відповідний рік. Крім того, визначено основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд. Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд»,- зазначив Сергій Олександрович.

Також учасниками наради було обговорено питання графіку руху міського громадського транспорту у вечірній час. Дописувачі у соціальних мережах порушують питання недотримання графіків  руху міських автобусів після 19.00. Перевізниками було дано обґрунтування такої вимушеної міри, оскільки час відправлення вечірніх рейсів автобусів з кінцевої зупинки «Вокзал» корегується з часом прибуття електропотягів з Києва та Гребінки, а їх розклад руху декілька разів протягом року змінюється.

По завершенню наради було вирішено організувати проведення моніторингу обсягу перевезень пасажирів у міському громадському транспорті в робочі та вихідні дні за участі працівників міської ради та громадських інспекторів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора