До уваги жителів міста!

Дата: 02.10.2018 18:59
Кількість переглядів: 458

Фото без описуСьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, в містах і селах. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Сьогодні ми віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.

Не можна викреслити з пам’яті подвиг народу, який боронив свою Батьківщину, а потім, повернувшись додому – відбудовував її. Важкий шлях до перемоги проліг через долі ветеранів, через усе їх життя. Вони – наша гордість і слава. Велич їхнього подвигу непідвладна часові. Пам’ятати всіх і кожного - наш святий обов’язок.

Як пам’ять про яготинців, які боронили нашу землю під час Другої світової війни, Яготинською міською радою було підготовлено матеріали та надруковано видання «Імена, опалені війною». Книга подібного формату раніше не видавалась, вона виходить невеликим тиражем, адже багато імен залишаються невписаними в сторінки нашої історії.

Друга світова війна залишила слід у кожній українській родині. Тож звертаємось до кожного з вас долучитися до наповнення нашої історії як пам’ять про загиблих, як вдячність воїнам, як приклад майбутнім поколінням. Як правило, учасники тих подій, хоч би з якого боку вони воювали, й досі не хочуть розповідати подробиці. Правду про війну іноді довіряли лише найближчим родичам.

Яготинська міська рада звертається з прохання, до небайдужих жителів міста, надати до відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою апарату міської ради відомості про учасників бойових дій  Другої світової війни (військове звання, останнє місце роботи, трудові нагороди після війни, почесні звання, та інші дані), які народилися у м. Яготин. Адже це тільки невелика частина матеріалу, який було  зібрано.

Контактна особа: Валентина Миколаївна Павленко.

Телефон для довідок: 5-44-44.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора