95-річниця утворення Яготинського району

Дата: 30.03.2018 19:03
Кількість переглядів: 567

Фото без описуУ щоденних турботах про завтрашній день рухається вперед життя. Та посеред цієї буденності є прекрасні свята – яскраві епізоди, які лишаються у пам'яті та формують традиції для наступних поколінь. Однією з таких особливих дат і є річниця народження Яготинщини, що утворилася 95 років тому. Цього року цю подію святкували в районі 30 березня.

В Україні є місця, де кожен куточок дихає історією, де на кожному кроці оживають давні звичаї та традиції. «Всі дні мого перебування колись в Яготині є й будуть для мене низкою чудових спогадів», - писав Тарас Григорович Шевченко, ось така наша Яготинщина.

95-річчя району, яке ми сьогодні відзначаємо, хвилююча і радісна подія для всіх його мешканців та гарна нагода віддати шану тим, хто творив його минуле, хто своєю працею робить вагомий внесок у спільну справу, дбаючи про розвиток Яготинського краю, а також осмислити день сьогоднішній і отримати наснагу та натхнення для нових добрих справ. Ми пишаємося нашими земляками, чий героїзм, праця та талант заслужили всенародне визнання за межами своєї «малої батьківщини».

На свято завітали представники міської та районної влади, голови сільських рад, представники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, жителі міста і району, а також численні гості.

У фойє будинку культури присутніх на святі частували щедрі "столи достатку", накриті ПАТ «Яготинський маслозавод». Тут можна було посмакувати продукцією підприємства: какао, закваскою, йогуртом з різними смаками. Не обійшлося й без подарунків, працівники заводу дарували юним яготинцям вироби молочної промисловості, які прийшли на святковий концерт.

Урочистості з нагоди 95-ої річниці заснування Яготинського району відкрили міський голова Наталія Миколаївна Дзюба та заступник голови Яготинської районної державної адміністрації Антон Олександрович Антоненко. Керівники міста та району відзначили досягнення, окреслили перспективи і побажали всім жителям району подальшого розвитку та процвітання на благо кожного й усієї України.

Щирим подарунком для усіх яготинців та гостей заходу став святковий концерт, за підтримки правління ПАТ «Яготинский маслозавод». Свою творчість дарували присутнім народний артист України Фемій Мустафаєв та заслужений діяч мистецтв України Анжела Ярмолюк.

Кожен з присутніх відчув неповторну атмосферу великої і дружньої родини, насолодився українською мелодійною піснею, щирим спілкуванням, отримав позитивні емоції та святковий настрій.

Свято 95-річчя утворення району має згуртувати громаду Яготинського району в одну велику дружню родину. Тож, любімо свою землю і збагачуймо її добрими справами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора