Пошук

Засідання сорок сьомої сесії Яготинської міської ради

Дата: 28.03.2019 19:09
Кількість переглядів: 447

28 березня у сесійній залі міської ради відбулось засідання сорок сьомої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, члени виконавчого комітету міської ради В.Ф.Сапронайтіс, В.І.Бабак, керівники комунальних підприємств міської ради, директор ТОВ «П.Е.О.» О.В. Чернюк, представники громадських організацій «Сокіл», «Від Родини До Родини», «Воїн світла», голова Яготинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану М.І. Процик, голова громадської організації «Ветеранів і інвалідів Чорнобиля у Яготинському районі» М.М. Юрченко, голова Яготинської міської організації ветеранів війни та праці О.К. Колесник, голови первинних ветеранських організацій, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку засідання було затверджено звіт про виконання міського бюджету за  2018 рік по доходах в сумі 34 733 262,82  (тридцять чотири мільйони сімсот тридцять три тисячі двісті шістдесят дві) гривні та по видатках в сумі 34 289 969,74 (тридцять чотири мільйони двісті вісімдесят дев’ять тисяч дев’ятсот шістдесят дев’ять) гривень.

Надалі інформацію щодо стану законності та правопорядку, на території підпорядкованих районів Бориспільській місцевій прокуратурі у 2018 році, депутатами було взято до відома.

Також депутати взяли до відома інформації:

- про стан виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Яготина на 2016-2020 роки за період з 01 січня 2017 року по 31 грудня 2018 року;

- про стан виконання Програми розвитку вулично-дорожньої мережі, утримання автомобільних доріг та забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах та вулицях міста Яготин на 2016-2018 роки у 2018 році. Необхідно додати, що депутати вирішили додатково звернутись з запитом до Київської обласної ради щодо надання інформації про ремонт дорожнього покриття вулиць, які плануються реалізувати у 2019 році, згідно Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2019 роки, затвердженої рішенням сесії КОР.

- про стан виконання Програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення на 2016-2020 роки у 2018 році;

- про стан виконання Програми утримання та розвитку стадіону «Колос» Яготинської міської ради на 2016-2020 роки у 2018 році.

Враховуючи подання голови комісії зі списання з балансу комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська житлово-експлуатаційна контора» багатоквартирних будинків депутати затвердили 51 Акт про списання багатоквартирних будинків з балансу КП «Яготинська ЖЕК». «Відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2019 № 301 «Про затвердження Порядку списання з балансу багатоквартирних будинків» після списання, протягом року, мешканці будинку користуються послугами, зокрема які надає КП «Яготинська ЖЕК» згідно тих договорів, які були раніше укладені. Змін до тарифів не відбувається, - зазначив перший заступник міського голови С.О.Овчаренко. - Протягом року кожен будинок визначається з формою правління: ОСББ, управитель або управляюча компанія. Якщо цього не буде здійснено міська рада призначає конкурс і за результатами буде визначений управитель по багатоквартирним житловим будинкам м.Яготина».

«Ця робота по списанню будинків буде продовжена», - додав він.

В подальшому депутати затвердили Статут комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська житлово-експлуатаційна контора» в новій редакції.

У зв’язку з приведення назв посад працівників у відповідність до вимог Класифікатора професій «ДК 003:2010» були внесені зміни до структури стадіону «Колос» Яготинської міської ради. Також, у зв’язку з початком видачі талонів, відповідно до Програми фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян та осіб, які досягли пенсійного віку, на постійних автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині на 2019 рік, затвердженої рішенням Яготинської міської ради від 12.02.2019  №  1810-45-VII були внесені зміни до структури та загальної чисельності працівників Яготинської міської ради.

Слід зауважити, що були внесені зміни і до бюджетних призначень, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік», які стосувались КП «Комунальник».

«Капітальний ремонт мосту був розпочатий 26 грудня 2018 року, який планується завершити до 28 квітня цього року. В ході виконання проекту виникли роботи, які не передбачені проектом, але які потрібно виконати для того щоб міст безпечно експлуатувати. Зокрема, іде мова про ремонт крайніх колон на які спираються сходові марші, а також про підсилення інженерних мереж, які проходять в небезпечній близькості до цих опор і згідно чинного законодавства були складені відповідні Акти. У зв’язку з цим просимо дозволити  використати кошти у сумі 175 921 грн. замість придбання сміттєвоза», - зауважив керівник КП міської ради «Комунальник» А.В.Стріха. - Враховуючи роботи передбачені проектом: авторський та технічний нагляд, додаткові роботи, загальна вартість проведення капітального ремонту мосту становитиме 2 556 121 грн., що не перевищуватиме початкової виділеної суми».

Також було розглянуто депутатський запит О.М. Кудрявського та ряд земельних питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора