На порядку денному співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування державного значення у м. Яготині

Дата: 14.06.2018 19:34
Кількість переглядів: 572

Фото без опису14 червня у залі засідань міської ради відбулось засідання тридцять п’ятої сесії під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: депутати Київської обласної ради І.М. Сабій, В.В. Хмельницький та Є.О. Чубук, помічник депутата Київської обласної ради А.М. Шахар’янца Р.О. Ситіков, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, радник голови районної ради А.Ю. Черко, голова громадської ради при Яготинській райдержадміністрації Н.В. Гета, голова громадської організації СЕФ «Спадщина» І.А. Ворона, представники громадської організації «Від Родини До Родини», керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, жителі міста та представники засобів масової інформації.

Під час засідання сесії були прийняті рішення, зокрема на початку міський голова Н.М. Дзюба внесла пропозицію щодо виділення коштів на співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування державного значення у м. Яготині.

В місті залишається актуальним питання ремонту вул. Незалежності, яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області. Зазначена вулиця є центральною і перетинає територію міста. Неодноразові звернення Яготинської міської ради до Укравтодору, Служби автомобільних доріг у Київській області з проханням провести капітальний ремонт дороги, не дали позитивного результату.

Що стосується фінансової сторони ремонту цієї автодороги, то ремонт дороги від мосту до магазину «Скорпіон» коштує орієнтовно 6-7 млн. грн., від Каштанової Алеї до магазину «Скорпіон» - 3 млн. грн. Проте самостійно вирішити дане питання не є можливим, без участі громади міста, оскільки виділяючи кошти на ремонт дорожнього полотна по вул. Незалежності, залишаться без капітального чи поточного ремонту інші вулиці.

На сьогодні, Яготинська міська рада може співфінансувати на договірних засадах ремонтні роботи, завдяки внесенню змін до Закону України «Про автомобільні дороги» та «Про місцеве самоврядування» (від 02.06.2015 № 491-VIII «Про внесення зміни до ст. 91 Бюджетного кодексу України щодо співфінансування ремонту доріг державного значення та Закону України від 02.08.2018 № 490-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування ремонту доріг державного значення»). Відповідно до даних змін органам місцевого самоврядування надана можливість здійснювати капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення, за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Для здійснення поточного ремонту вулиці Незалежності досягнута усна домовленість, щодо співфінансування між Яготинською міською радою та Службою автомобільних доріг у Київській області.

За результатами обговорень та з метою поліпшення  транспортно-експлуатаційного стану мережі доріг загального користування державного значення у місті Яготині депутати затвердили Програму фінансування у 2018 році робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у місті Яготині.

Основною метою Програми є збереження  існуючої мережі автомобільних доріг загального користування державного значення; забезпечення життєво важливих інтересів громади міста шляхом покращення  дорожнього покриття; створення  задовільних умов руху автотранспорту й безпеки дорожнього руху.

За результатами прийнятих рішень було внесено відповідні зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора