ОЛЕКСАНДР ГОРГАН ПРИВІТАВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ З ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Дата: 06.12.2017 20:22
Кількість переглядів: 611

Сьогодні, 6 грудня, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган взяв участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України, які відбулися у смт Бородянка.

Фото без опису

Очільник Київщини, разом із народним депутатом України Ярославом Москаленком, військовим комісаром Київської області, полковником Євгеном Пошаталовим, депутатами обласної ради Галиною Єрко, Сергієм Федорченком, Сергієм Кармазіним, керівництвом Бородянського району урочисто відкрили Алею мужності під назвою «На захисті Бородянщини», яка має стати тією інформаційною платформою, що забезпечить передачу і збереження історичних подій та належне шанування учасників Другої Світової війни, Афганістану, Чорнобиля, АТО.

У своєму вітальному слові Олександр Горган поздоровив військовиків з визначним для України Днем ЗСУ та відзначив високий рівень організації роботи по зміцненню обороноздатності нашої держави керівництва Бородянського району.

«У відзнаку за ті системні зусилля, які громада Бородянщини докладає для захисту України від агресії, для підтримки бійців, що брали участь в антитерористичній операції, з ініціативи народного депутата України Ярослава Москаленка, в наступному році в межах селища заплановано будівництво першого в Україні національного центру національно-патріотичного виховання молоді «Домівка героя», – повідомив голова Київської облдержадміністрації.

За словами Олександра Горгана, цей центр буде містити спортивні зали, зали для проведення виховної роботи, тир, невеликий кінотеатр для перегляду фільмів героїчно-виховного характеру. «Це буде перша в Україні споруда, що на сто відсотків спрямована на національно-патріотичне виховання дітей і молоді з одночасним залученням бійців ветеранів АТО, які будуть ділитися бойовим досвідом та матимуть можливість, займаючись з молоддю, проходити програми соціальної адаптації», – зазначив голова КОДА.

Крім того, Олександр Горган повідомив, що з наступного року, з особистої ініціативи голови Бородянської районної ради Георгія Єрка, біля селища заплановано будівництво окремої локації під назвою «Містечко ветерана».

«Кращі бійці АТО, які особливо відзначились під час ведення бойових дій, отримають земельні ділянки і за рахунок кредитних продуктів фонду сприяння будівництва на селі буде споруджена локація, де ветерани АТО матимуть можливість будуватися», – наголосив очільник Київщини.

Народний депутат України Ярослав Москаленко зазначив, що відкриття Алеї мужності свідчить про вічну повагу  громади Бородянки до своїх героїв, які приймали участь у Другій Світовій війні, миротворчих місіях, які боролись з Чорнобильською катастрофою і до тих хлопців, які сьогодні захищають суверенітет нашої країни.

Ярослав Москаленко запевнив: «Держава сьогодні робить все, щоб Збройні Сили України були сильними, щоб їх матеріально-технічна база відповідала світовим стандартам, а родини військовослужбовців були соціально захищені». Так, у наступному році бюджет ЗСУ буде на чверть збільшений, що становитиме майже 90 мільярдів гривень.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган вручив доньці загиблого учасника антитерористичної операції кулеметника 72-ої бригади ЗСУ Ігоря Телюка, відомого під позивним «Сокіл», державну нагороду України – орден «За мужність».

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували своїх земляків, які героїчно загинули, захищаючи рідну землю.

По завершенню заходу в приміщенні Бородянського районного ПК імені Т.Г. Шевченка відбувся урочистий концерт, присвячений Дню Збройних Сил України.

Під час урочистостей Олександр Горган вручив відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» та Почесні грамоти Київської обласної державної адміністрації найкращим військовослужбовцям Бородянщини. Комплект мобільних радіостанцій для загону територіальної оборони Бородянського району від себе, як голови Київської ОДА, Олександр Горган передав військовому комісару Бродянського військового комісаріату, підполковнику Сергію Бугаєнку.

З офіційного веб-сайту  Київської обласної державної адміністрації.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора