Народні гуляння до свята Дня незалежності України розпочались з першого районного фестивалю вареників!

Дата: 24.08.2018 21:40
Кількість переглядів: 562

Фото без описуКожна національна кухня має страви, які стали брендом країни. В Україні – це вареники. І 24 серпня  саме вареники стали основою для прекрасного святкового дійства – фестивалю вареників.

Поласувати варениками та пригостити кулінарними виробами за власними рецептами приїхали і представники сільських рад Яготинщини. Присутні мали змогу поласувати не лише народною стравою, на столах в достатку було різномаїття страв: копчене сало, ковбаси, м’ясні рулети, пироги з різними начинками, рогалики, млинці та багато-багато різної смакоти.

Усього на святі приготували більше десяти видів вареників: з картоплею, сиром, м'ясом, капустою, чорницею, малиною тощо.

Ним  пригощали, хвалилися, за нього змагалися…. І звісно підведення підсумків цих змагань та вручення нагород відбулось під час урочистостей.

Тож хтось на святі ласував варениками та смачними кулінарними виробами, а хтось просто насолоджувався виступами аматорів народного мистецтва, адже міська рада та кожна сільська рада зустрічали біля свого столу українською піснею.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора