Пошук

Українська пісня єднає нас!

Дата: 24.08.2018 21:49
Кількість переглядів: 568

Так вже повелось з далеких часів: щоб не відбувалось на довгій життєвій дорозі, українці завжди співають. І кожна пісня своєю надзвичайною мелодійністю і зворушливими словами передає те, що людина відчуває всім своїм серцем, – журбу, біль, тугу, розлуку чи радість, розраду, заклик до бою...

Лине пісня у далеке минуле, спочатку повільно і тихо, немовби глибока і широка ріка, сповнена віковічною мудрістю, потім раптом зривається з високих гір нестримним водограєм. І в кожній пісні звучить розмаїтий голос народу, його історична правда. Авжеж, не можливо приховати те, що непокоїть душу. Лине пісня вільним птахом у широкі простори до далекого обрію, де у морі купається сонце, де гори підпирають небо, перегукуючись між собою своїми вершинами...

24 серпня, на літній сцені, поблизу Яготинського районного будинку культури, розпочався IV районний фестиваль «Українська пісня єднає нас».  Ніхто з його учасників не залишився без належної уваги, всі отримали нагороди. Сама назва фестивалю визначила його зміст: разом ми сильні, успішні і щасливі.

Пісня - наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові. Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею.

Під час фестивалю пісні голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський вручив цінні подарунки за фестиваль вареників. Перше місце здобула Яготинська міська рада. Друге місце посіла Богданівська сільська рада. Третє та четверте місце між собою поділили Кулябівська та Лозовоярівська сільські ради.

Сьогодні, віра і любов до неповторно-прекрасної української землі, рідне слово, народна пісня, хрещата вишиванка, золото хлібів під мирним небом додали снаги і впевненості у власних силах та переконаннях кожній українській родині.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора