Пошук

Відзначення 21-ї річниці Дня Конституції України та святкування Дня молоді

Дата: 24.06.2017 22:30
Кількість переглядів: 903

Щороку, 28 червня, відзначається День Конституції України, адже це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. 

Конституція 1996 року увійшла в життя українців як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності та соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. І ми, як ніхто інший, відповідальні перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями за державу, на сторожі якої стоїть Основний Закон. 

Поряд із державним святом Яготинщина відзначала і День молоді, адже саме нинішнім юнакам та дівчатам, жити і творити незалежну державу. 

24 червня на літній сцені поблизу Яготинського районного будинку культури міський голова Н.М. Дзюба, перший заступник голови Яготинської райдержадміністрації О.І. Рудніцька, голова Яготинської райради В.Г. Грицай вітали жителів та гостей Яготинщини з 21-ю річницею Конституції України та Днем молоді. 

Наталія Миколаївна відзначила, що Конституція України увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України, тож необхідно шанувати її, пам’ятаючи, що сьогоденню передувала багатовікова історія державотворення. Зі словами вдячності міський голова звернулась і до молоді від якої залежить майбутнє України, адже молодь завжди є окрасою, надією і рушійною силою суспільства. Побажала любити Батьківщину, не розчаровуватися у житті, бачити у всьому, що оточує лише прекрасне, бути справедливими та впевненими у своїх силах. 

В рамках відзначення 21-ї річниці Конституції України очільник міста Наталія Миколаївна вручила грамоти та цінні подарунки керівникам КП міської ради «Яготинська ЖЕК» О.В.Білашу та «Комунальник» А.В.Стрісі, директору стадіону «Колос» В.В.Сапронайтісу, головному редактору газети «Яготин – місто моє» Я.А.Ревенко.
Також грамоти та цінні подарунки отримали працівники комунальних підприємств Яготинської міської ради:
- «Комунальник»: бухгалтер - І.С.Лучин, механізатор - В.С.Гуменний,
- «Ритуал»: майстер – С.В.Лисенко, бухгалтер – А.А.Симанчук,
- «Яготинська житлово-експлуатаційна контора»: слюсар-сантехнік V розряду М.В.Крячок, двірник В.В.Бобир,
- «Міськсвітло»: водій - В.І.Шевченко, електромонтер - О.В.Скринник,
- «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства»: електромонтер очисних споруд – В.О.Помазун, слюсару АВР – А.С.Сова. 
Зважаючи на суспільно-політичні зміни, які відбуваються у державі, значно зросла роль волонтерів в місті Яготині. Вони допомагають військовим в АТО, їх сім’ям, переселенцям, вони активні та ініціативні. З нагоди відзначення Дня Конституції України міський голова Н.М. Дзюба від командування 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» за активну громадську позицію, доброчинність і співпрацю на терені допомоги нашої армії, патріотизм та вагомий внесок у підтримку військовослужбовців 1-ої мотопіхотної роти вручила подяки та медалі «За гідність та патріотизм» Володимиру Федоровичу Вознюку та Андрію Андрійовичу Рибаку; від командування 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» за активну громадську позицію, доброчинність і співпрацю на терені допомоги нашої армії, патріотизм та вагомий внесок у підтримку військовослужбовців 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» вручила подяки та медалі «За вірність національній ідеї» Івану Андрійовичу Вороні, Володимиру Андрійовичу Потельчаку та Григорію Олександровичу Гавриленку.
Від імені командира військової частини – польової пошти В2731, підполковника І.В. Гараз очільник міста Н.М. Дзюба вручила подяки за вагомий внесок в загальнодержавну справу захисту Вітчизни – України Сергію Федоровичу Коцюбайлу, Володимиру Григоровичу Лісовому та Яготинській СЗОШ І-ІІІ ст. № 2 в особі директора Валерія Івановича Чорноштана.
Від імені командира 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь», підполковника Є.О. Лаврова Наталія Миколаївна вручила подяку за активну громадську позицію, доброчинність і співпрацю на терені допомоги нашої армії, патріотизм та вагомий внесок у підтримку військовослужбовців 1–ої мотопіхотної роти Михайлу Андрійовичу Коваленку.
Із заслуженими нагородами привітала Наталія Миколаївна усіх нагороджених та побажала щастя, здоров’я, світлої радості, родинних гараздів та нових здобутків на професійній ниві.
 
Урочистості продовжилися святковим концертом за участю аматорських колективів міста та окремих виконавців. Свій талант яготинцям та гостям урочистостей демонстрували: Заслужена артистка естрадного мистецтва України Алла Васик; Оксана Тарасевич, Людмила Білокур, Іра та Андрій Тележенки.
 
Гарний настрій присутнім дарували молодіжний гурт Яготинського районного будинку культури «Дежавю» та гурт «Long River».
 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора