Головний приз турніру – Кубок Крежевицького!

Дата: 04.06.2017 22:33
Кількість переглядів: 1153

Фото без опису03 червня 2017 року в м. Яготин на стадіоні «Колос» відбувся четвертий традиційний дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті тренера – викладача Яготинської ДЮСШ Ю.Г. Крежевицького.

Участь у заході взяли вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл м. Яготина, смт. Згурівки, м. Броварів, м. Переяслав-Хмельницького, м. Канева Черкаської області та с. Щасливого Бориспільського району.
 
Турнір відвідали поважні гості : 
- міський голова Н.М. Дзюба;
- заступник голови Київської обласної федерації футболу, меценат дитячого турніру Л.Л. П’ята;
- голова Яготинської райради В.Г. Грицай;
- заступник голови Яготинської райдержадміністрації А.О. Антоненко;
- голова Яготинської районної федерації футболу О.С.  Форостяний;
-  виконавчий директор Київської обласної федерації футболу В.Б. Наливайко;
- президент ЗАТ «ФК Борисфен», голова комітету арбітрів Київської обласної федерації футболу І.К. Ковалевич;
- колишній голова Київської обласної федерації футболу, арбітр Національної категорії в Союзному та Національному чемпіонатах, асистент арбітра ФІФА О.Я.Тютюн;
- семиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка Кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, учасник Чемпіонату Світу 1970 року В.Ф.Мунтян;
- дев’ятиразовий чемпіон України Владислав Ващук.
 
Четвертий традиційний дитячий турнір з футболу відкрився з підняття Прапору України під Гімн України, адже турнір крокує впевнено і яскраво вже четвертий рік поспіль, спонукаючи учнівську молодь до фізичного розвитку, прагнення здорового способу життя , виховання справжніх чоловічих рис характеру та оптимістичного погляду у майбутнє. 
Фото без описуВсі присутні на змаганнях вшанували Юрія Григоровича хвилиною мовчання, адже він 40 років життя віддав служінню спорту. Плеяда футболістів вихована ним гідно представляла і тепер представляє футбол Яготинщини на обласному та Всеукраїнському рівні. Яскравий приклад Микита Бурда – гравець основного складу команди «Динамо», Київ. Вихованець Юрія Григоровича – Володимир Багмет гравець іспанських футбольних клубів «Барселона» та «Еспаньйол». Останні роки життя Юрій Григорович працював тренером-викладачем відділення футболу Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи. Команда 1994-1995 р.н була чемпіоном та  призером Чемпіонату Київської області з футболу.
 
«Сьогоднішнє дійство, яке відбувається на стадіоні «Колос» подяка Леоніду Леонідовичу П’яті, не як заступнику голови Київської обласної федерації футболу, а як учню Юрія Григоровича, адже саме він запропонував започаткувати турнір з футболу та присвятити його пам’яті тренеру, викладачу  Ю.Г.Крежевицькому», - зазначила у своєму виступі Наталія Миколаївна. Очільник міста Н.М.Дзюба подякувала і спонсорам традиційного дитячого турніру з футболу Яготинському  маслозаводу та Яготинському хлібзаводу.
Фото без описуЛунали побажання для юних футболістів – учасників турніру видовищної результативної гри, чесної безкомпромісної та спортивної боротьби на рідному стадіоні Юрія Григоровича, а гостям турніру - гарного настрою. 
 
Яготинщина славиться не лише спортивними досягненнями та легендарними футболістами, а й талановитою молоддю, яка також виборює перемоги на своїх музичних та хореографічних конкурсах. Тож для всіх присутніх звучали пісні у виконанні вокального ансамблю «Віста» Яготинської дитячої школи мистецтв, дуету  у складі Красножон Альони та Прокопенко Анастасії.
Фото без опису
Хореографічні композиції подарували вихованки відділення художньої гімнастики Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи.
Фото без описуСилу духу і бойову майстерність продемонстрували вихованці Клубу Bastion, які відточують свою майстерність на заняттях з ТАЕКВОН-ДО.
Фото без описуВ кінці змагань ведучий оголосив команду переможця та запросив юних футболістів підготуватись до церемонії нагородження. Та на початку виконавчий директор Київської обласної федерації футболу В.Б. Наливайко та заступник голови КОФФ Л.Л. П’ята подарували м’ячі Яготинській районній федерації футболу.
Фото без описуЗа вагомий внесок у розвиток футболу в Київській області нагородили тренерів - викладачів секції футболу ДЮСШ м. Яготин Д.І. Панченка, М.А. Коваленка, В.М. Карпенка, В.В. Черненького.
Фото без описуНадалі виконавчий директор КОФФ В.Б. Наливайко та заступник голови КОФФ Л.Л. П’ята вручили подяку від Київської обласної федерації футболу Яготинському міському голові Н.М.Дзюбі за активну участь, плідну працю і значний внесок у справі розвитку, пропаганди, популяризації футболу у Київській області, а також подарунок заступнику міського голови О.І. Федині, екс-голові Яготинської райдержадміністрації В.П. Семеняці.
 
Очільник міста Наталія Миколаївна вручила цінні подарунки Леоніду Леонідовичу П’яті та голові Яготинської районної федерації футболу О.С. Форостяному за розвиток дитячого футболу, фізичної культури і спорту в Яготині, небайдужість душі, ініціативність та постійну підтримку дитячих команд футболістів Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи та подякувала всім присутнім за участь, підтримку та сприяння у проведенні заходу та побажала в майбутньому нових звершень і перемог.
Фото без описуІ ось розпочалась чарівна мить нагородження, тож дипломи за участь та м’ячі від організаторів турніру отримали капітани команд, які посіли : 
- 6 місце - ДЮСШ смт. Згурівка, тренер Сергій Довгий; 
- 5 місце - ДЮСШ м. Канів, Черкаської області, тренер Михайло Варварський; 
- 4 місце – футбольний клуб «Каскад» м. Бровари, тренер Олег Трухан. 
 
Відзначили і кращих гравців турніру, а саме: 
- кращий воротар – гравець ДЮСШ смт. Згурівка Данило Добровольський; 
- кращий захисник – гравець ДЮСШ м. Яготин Богдан Дідик;
- кращий півзахисник – гравець футбольного клубу «Каскад» м. Бровари Леонід Чебанов;
- кращий нападник - гравець ДЮСШ м. Яготин Ярослав Скринник.
 
За підсумками та аналізом суддівських протоколів кращим бомбардиром та кращим гравцем визнано вихованців Комплексної обласної ДЮСШ с. Щасливе Бориспільського району Олега Бобровника та Михайла Пригунова.
 
Жива легенда футболу, ветеран Київського «Динамо» В.Ф.Мунтян та багаторазовий чемпіон України, колишній гравець команди «Динамо», Київ Владислав Ващук нагородили Кубками кращих футболістів: вихованця ДЮСШ м. Канів, Черкаської області – захисника Віктора Хоменко та вихованця ДЮСШ м. Переяслав-Хмельницький – нападника Богдана Бондаренка.
Фото без описуФото без опису
Нагородили грамотами та вручили медалі гравцям і Кубок командам за : 
- третє місце - ДЮСШ м. Переяслав-Хмельницький, тренер Андрій Середа;
- друге місце - ДЮСШ м. Яготин, тренер Юрій Стовбчатий;
-  перше місце – Київська обласна ДЮСШ с. Щасливе Бориспільського району, тренер Олександр Калина.
 
Вручили командам – учасникам турніру смачну продукцію Яготинського маслозаводу та Яготинського хлібзаводу, як вітання від Яготинщини.
Фото без описуСемиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка Кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, учасник Чемпіонату Світу 1970 року В.Ф.Мунтян та  дев’ятиразовий чемпіон України Владислав Ващук подарували в пам’ять про зустріч книгу «Золота Команда», яка розповідає багату історію «Динамо» з 1961 по 2016 рік та календар від ветеранів ФК «Динамо», Київ Яготинському міському голові Наталії Миколаївні Дзюбі.
 
Цього року випускники Яготинської ДЮСШ започаткували приз «За волю до перемоги», який вручили капітану команди м. Яготин.
 
Також заступник голови Яготинської райдержадміністрації А.О. Антоненко вручив цінні подарунки капітанам команд смт. Згурівка та м. Яготин.
 
По закінченню дитячого турніру відбувся ветеранський товариський матч між командами Яготинщини (склад команди сформований з вихованців і друзів Юрія Григоровича Крежевицького) та футболістів Баришівського району.
Фото без описуСьогодні ми бачили ігри команд – учасниць турніру, які намагались довести, що вони кращі, сильніші. Кожна команда їхала до Яготина за перемогою, за головним призом турніру – Кубком Крежевицького. І ми бачили на полі їх прагнення, волю до перемоги. Цей турнір вкотре довів, що пам’ять про Юрія Григоровича – жива! 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора