Українська пісня єднає нас

Дата: 24.08.2017 23:15
Кількість переглядів: 591

Фото без описуСьогодні, 23 серпня 2017 року, ми відзначаємо День Державного Прапора України - одного з головних символів нашої держави. У теперішній неспокійний час наш народ по-особливому ставиться до Прапора України. Синьо-жовті кольори як небо і поле увійшли у нашу свідомість як символи незламності духу і безмежної любові до рідної землі.

Для кожної держави прапор – це обличчя країни. Під національним стягом зустрічають іноземних гостей, приймають присягу військовослужбовці, працюють посольства України, його урочисто підіймають у дні слави та перемоги наших олімпійців. Так і сьогодні у святковий день у м. Яготині урочисто підняв Державний Прапор України прес-секретар громадської організації "Асоціації учасників АТО", учасник бойових дій на Сході Євгеній Краснюк.

Надалі на яготинців та гостей міста чекав приємний та навіть смачний сюрприз – перший районний фестиваль сала. Свіже, копчене, варене й солоне, з часником і перцем, у рулетах, варениках, паштетах і ковбасках та навіть торт з сала, саме таку смачну продукцію запропонували сільські ради Яготинщини на смак вельмишановному журі, яготинцям та гостям міста.

Фото без описуУрочистості продовжились святковим концертом та фестивалем «Українська пісня єднає нас» на початку якого керівники району розпочали церемонію нагородження, так виконувач обов’язків голови райдержадміністрації О.І.Рудніцька  та голова райради В.Г. Грицай вручили посвідчення О.А. Костогризу, І.Г. Бурдаку та В.П. Кутєпову, яким присвоєне звання «Почесний громадянин Яготинського району». Надалі керівництво вручило Почесні грамоти Яготинської районної державної адміністрації, Яготинської районної ради та цінні подарунки з нагоди 26-ї річниці незалежності України жителям Яготинщини, приватним підприємцям, а також начальнику відділу організаційного забезпечення діяльності апарату Яготинської міської ради В.М. Павленко.

Фото без опису

У подальшому директор департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації С.М. Шупик долучився до вітань, а також вручив почесні грамоти за вагомий внесок у розвиток аграрного сектору Яготинщини та з нагоди відзначення Дня незалежності України колективам товариств Яготинщини, головам фермерських господарств, а також приватним підприємцям.

Під час заходу до всіх присутніх звернувся виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко, який від імені міського голови Н.М. Дзюби привітав зі святом, бо 24 серпня - це  знаменна дата, яка  навіки ввійшла золотою сторінкою в історію нашої держави, започаткувала нову епоху в житті народу, законодавчо закріпила його вікові змагання за свободу та незалежність, демократичні прагнення до національного відродження, економічного зростання, культурного і духовного піднесення. Сергій Олександрович побажав кожній українській родині нашої незалежної України щастя, здоров’я, мирного неба і віри в краще майбутнє нашої держави. 

За сумлінну працю на благо громади Яготина, вагомий особистий внесок у зміцнення незалежності держави та вирішення життєво важливих завдань територіальної громади міста, активну громадянську позицію та з нагоди 26-ї річниці незалежності України виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко вручив подяки та цінні подарунки В.М. Гришко, С.В. Мостовому, А.А. Панасюку, В.Г. Приходько, В.О. Сідьку, В.М. Кулаку та Яготинському відділенню ПАТ КБ Приватбанк в особі керуючого М.М. Цимбалюка.

Фото без описуІ ось настала хвилююча мить нагородження за фестиваль сала, бо ним пригощали, хвалилися, за нього змагалися. То ж виконувач обов’язків голови райдержадміністрації О.І. Рудніцька оголосила переможців та вручила цінні подарунки представникам Панфильської, Лемешівської, Ничипорівської та Капустинської сільських рад.

Під звуки метроному Яготинщина вшанувала героїв, які пожертвували життям заради своєї Батьківщини. Їх подвиг – це приклад великого героїзму. Саме їх самовідданість зараз робить для України різницю між незалежністю та кайданами, між свободою та тиранією, між вільним духом та рабством. Їх приклад ніколи не вмре, їх вчинок завжди буде жевріти в наших серцях. Світла пам'ять героям!

Фото без опису

В рамках відзначення Дня Державного Прапора та 26-ї річниці незалежності України всі бажаючі мали змогу побачити Першість Яготинського району з Футболу серед ветеранів 35+ сезону 2017 року, який проходив на стадіоні «Колос» між командами «Прапор» - «Сорочий Яр» та «Фортуна» – ФК «Березань» чи отримати задоволення від української народної пісні, бо на літній сцені розпочався ІІІ районний фестиваль «Українська пісня єднає нас». Пісня - наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співучого народу. Співаючи, ми зазираємо у нашу історію, у минуле, намагаючись обережно побачити картини народження української нації. Коли звучить пісня, то серце наповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові. Хочеться вірити, що народ, який піднімається з колін історії, встане на повний зріст, розправить свої крила і залунає наша українська пісня і попливе її дзвін далеко, далеко над землею.

Фото без описуФОТОЗВІТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора