Звіт Яготинського міського голови за 2018 рік /частина 2/

Дата: 25.01.2019 17:40
Кількість переглядів: 817

Фото без описуШановні яготинці! Завершився ще один рік нашої спільної праці, перегорнуто ще одну сторінку історії Яготина, історії, яку ми творимо з вами разом. Сьогодні я звітуюся перед вами вже восьмий раз поспіль.

Наше спілкування в режимі відкритого діалогу – це обов'язкова умова діяльності місцевого самоврядування – тієї влади, яку ви обрали для вирішення найбільш актуальних питань життєдіяльності нашого міста. Адже всі зміни, які відбуваються в місті – це результат нашої з вами спільної повсякденної роботи. А одним з головних досягнень року, що минув, – є стабільність, передбачуваність та спокій в життєдіяльності громади міста.

Сьогодні разом з вами хотіла б проаналізувати, що вдалося зробити протягом звітного періоду, над вирішенням яких проблем необхідно працювати надалі, які корективи варто вносити в подальшу діяльність.

ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ

На балансі комунального підприємства Яготинської міської ради «Міськсвітло» знаходиться 152 км електричних мереж.

Комунальне підприємство здійснює технічне обслуговування, поточний та капітальний ремонти, реконструкцію, будівництво електромереж зовнішнього освітлення та освітлювальних установок, які належать суб’єктам господарювання незалежно від форми власності на договірній основі.

За   2018 рік  КП «Міськсвітло» для безперебійного та стабільного функціонування мережі вуличного освітлення в м. Яготині виконало наступні роботи.

№ з/п

Виконані роботи

Результат роботи

1 Облаштування вуличного освітлення по вулицях та провулках, а саме: вулиці Некрасова, провулку  Говорова, вулиці  Івана  Сірка (ЗД  вокзал), вулиці  Кільцева, вулиці  Робітнича (район ПТФ), вулиці Мазепи, вулиці Поштова, вулиці Говорова 2020 м

2

Реконструкція вуличного освітлення по вулиці Івана Мазепи

 

1200 м

3

Встановлення  додаткових  світильників  вуличного освітлення  вздовж  тротуару  від  приміщення  Яготинської  міської  ради  до  Яготинської  ЦРЛ

11 шт.

4

Заміна  ліхтарів  на  енергозберігаючі однокристальні  світлодіодні, а саме: вулиці  Драгоманова, вулиці  Ювілейна, вулиці  Рильського, провул. Сагайдачного, провул. Яблуневий, вулиці  Шевченка, вул. Пирятинська, вул. Переяслівська, пров. Переяслівський, вул. Розумовського, вул. 1 Травня, вул. Катерини  Білокур, площа Танкістів, район  Комбікормового заводу, район Підварки, район ПТФ, район ДРСУ, район  Маслозаводу, по вулицях: Чкалова, Дарницька, Винниченка, вул. Грінченка, пров. Річний, вул. Паркова, вул. Большака, вул. Лєрмонтова,  вул. Стуса, вул. Ватутіна, вул. Черняховського, вул. Кутузова, вул. Суворова, вул. Садова, вулиця  та  провулок  Говорова, вул. Пилипа Орлика, пров. Ціолковського, вул. Ціолковського, вул. Карпенка Карого, провул. Карпенка Карого, вул. Франка,Панаса Мирного, вул. Достоєвського, пров. Вільний.

727 шт.

 

5

Ремонт  ліхтарів  з  заміною  ламп  згідно  заявок  жителів   м. Яготин  в  кількості  361 шт. (вул. Чкалова, вул. О. Олеся, пров. Сковородиа  та  ін.)

Всі заявки виконано в повному обсязі

6

Відновлення  побутових  мереж по вулиці  Трудові  Резерви

Облаштовано 200 м 

7

Облаштування новорічних ілюмінацій

Ревізія проведена

8

Облаштуваня новорічної ялинки

Виконано

9

Надання додаткових платних послуг в с. Райківщина, Капустинці, Супоївка, Фарбовано, Засупоївка, Богданівка та Ничипорівка з отриманням додаткових коштів в сумі 65,8 тис. грн.

Проведено облаштування вуличного освітлення

СКП «РИТУАЛ»

На території міста вже понад два роки працює спеціалізоване комунальне підприємство Яготинської міської ради «Ритуал».  Основними видами діяльності є: визначення ділянки для поховання, здійснення оформлення замовлення на копання могили, автотранспорт,  виготовлення та реалізація ритуальної продукції, благоустрій кладовищ. 

В адміністративних межах Яготинської міської ради знаходиться 21 кладовище та місця для поховання, орієнтовна площа яких 20,13 га. 

Згідно Рішення Яготинської міської ради від 06 березня 2018 року № 1359-32-VII СКП «Ритуал» було надано дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, для передачі їх в постійне користування, для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування (під розміщення та обслуговування кладовищ) орієнтовною площею: 3,29 га по вул. Незалежності в м.Яготин; 1,60 га по вул. Репніних в м.Яготин; 0,60 га по вул. Патона Євгена в м.Яготин; 0,70 га по вул. Робітнича в м.Яготин; 0,90 га по вул. Толстого в м.Яготин; 0,60 га по вул. Ліснянська в м.Яготин; 1,10 га по вул. Косяченка в м.Яготин; 1,30 га по вул. Київська в м.Яготин; 2,80 га по вул. Заводська в м.Яготин; 1,26 га по вул. Двірківщанська в м.Яготин; 3,85 га по вул. Шевченка в м.Яготин.

Загальна площа цих ділянок орієнтовно складає 18 га.

В березні 2018 року було укладено договір з ФОП Галас В.С. щодо надання послуг із землевпорядних робіт з оформлення документів на право користування землею. Оплата по договору склала 98 тис. 224 грн.

В червні 2018 року ТОВ «АСПІТ» було укладено договір та розроблено проект на будівництво водопроводу з вузлами обліку по вул. Пирятинська, 33 в м. Яготин. Сума по договору склала 2 630,72 грн.

В червні 2018 року було встановлено бетонну огорожу на таких кладовищах: по    вул. Незалежності (поблизу газової заправки) в кількості 123 метрів на суму 100 250 грн.; по вул. Київська – 102 метри на суму 8 3370 грн.

Фактично було використано коштів – 183 620 грн.

В 2018 році спеціалізованим комунальним підприємством Яготинської міської ради «Ритуал» було укладено договори про надання ритуальних послуг з фізичними особами підприємцями, а саме: ФОП  Дзюба Г.В.; ФОП Шульга І.П.; ФОП Васюта Р.М.; ФОП Кисіль В.Г.; ФОП Калашнюк А.І.

Протягом 2018 року проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота в засобах масової інформації, а саме: рекламна робота у вигляді оголошень у друкованих виданнях нашого міста. Було виготовлено та встановлено рекламний щит. Також було розроблено, виготовлено та розповсюджено рекламні листівки з інформацією про види послуг, що надає наше підприємство в кількості 1000 штук. В результаті чого значно збільшилася кількість наданих якісних послуг.

Якщо за період з січня 2018 року по вересень підприємство здійснювало в середньому 5 поховань за місяць, то з жовтня по грудень кількість поховань становила в середньому 16. Відповідно зросла виручка від надання послуг та реалізації ритуальної атрибутики: з січня по вересень середньомісячна виручка становила – 44 тис. грн., а з жовтня по грудень – 85 тис. грн.

Постійно проводиться робота по благоустрою кладовищ –  прибирання прилеглої території, розчищення чагарників та вивільнення місць для поховання.  Значний обсяг робіт було проведено на «Центральному» кладовищі по вул. Пирятинській та на кладовищі № 3 по вул. Київській. На цьому кладовищі, окрім інших робіт, за колективною заявою громадян, було встановлено два шлагбауми, що унеможливило рух автотранспорту по території кладовища.

Питання, які підприємство вирішуватиме найближчим часом:

- встановлення  бетонних огорож на кладовищах що знаходиться за адресою: вул. Незалежності (виїзд на Згурівку), вул. Пирятинська №1, вул. Київська № 3 (Бачаївщина), вул. Пирятинська № 2,  вул. Зарічанська; 

- придбання зелених насаджень для озеленення території кладовищ № 6 по вул. Заводській та Центрального кладовища № 2 по вул. Пирятинській (на 2019 рік заплановано 50 тис. грн.);

- встановлення МАФ-будинку для проведення ритуальних обрядів (будиночок трауру) на кладовищі № 2 по вул. Пирятинській;

- встановлення на територіях кладовищ громадських вбиралень та здійснення їх обгородження.

КОМУНАЛЬНІ ДОРОГИ МІСТА

Відповідно до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Яготин на 2016-2020 роки, з метою приведення вулично-шляхової мережі у відповідність до нормативів, правил безпеки дорожнього руху, проводились роботи з капітального та поточного ремонтів вулиць та провулків міста.

В 2018 році закінчено капітальний ремонт вулиці 24 Серпня протяжністю 620 м.

Повністю відремонтовано дорожнє покриття вулиць Поштова та Кривоноса загальною довжиною 930 м і частина вулиці Франка Івана довжиною 420 м. Роботи проводились за співфінансування з обласного бюджету.

Капітальний ремонт

№ з/п

Назва вулиці

Площа, м²

Протяжність, м

Вартість робіт, тис. грн.

1

вул. 24 Серпня

2287

620

1319,274 - місцевий бюджет

2

вул. Поштова

2065

590

215,770 - місцевий бюджет,

863,078 - державний бюджет

3

вул. Кривоноса

1379

340

182,365 - місцевий бюджет,

711,495 - державний бюджет

4

вул. Франка Івана

1470

420

176,874 - місцевий бюджет,

696,914 - державний бюджет

Всього

 

7201

1970

1894,283 - місцевий бюджет,

2271,487 - державний бюджет

Всього за звітний період проведено капітальний ремонт дорожнього покриття 7201 м2 асфальтного покриття вулично-дорожньої мережі міста на суму 1 млн. 894 тис. 283 грн. (місцевий бюджет), 2 млн. 271 тис. 487 грн. (державний бюджет).

Також міською радою було виділено кошти в сумі 1 млн. 500 тис. грн. на співфінансування ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування державного значення (вулиця Незалежності), яка перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області.

В осінньо-зимову пору року «Комунальник» проводить розчищення доріг по місту згідно схеми, затвердженої виконавчим комітетом міської ради.

Схеми маршрутів транспортних засобів КП Яготинської міської ради «Комунальник»  при розчистці території міста від снігових заметів

1. Трактор МТЗ - 82.1. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – тротуар  по вул. Незалежності (права сторона) , тротуар по вул. Вокзальна, тротуар по вул. Шевченка (від  вул. Вокзальна до вул. Тесленка). Згідно схеми, що додається.  

2. Трактор МТЗ - 82.1. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – мікрорайон ДРСУ, мікрорайон «Козловщина», вул. Згурівська (поблизу залізничної колії). Згідно схеми, що додається.

3. Трактор  ЮМЗ. Початок:  о 4.00 год.

вул. Сікорського Ігоря,4 – тротуар по вул. Незалежності (ліва сторона) тротуар по пров. Довженка, тротуар по вул. Шевченка (до ЗОШ № 1), мікрорайон «Левада». Згідно схеми, що додається.

4. Трактор  ЮМЗ. Початок:  о 4.00 год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – мікрорайон ЗОШ №3, мікрорайон «Червоний хутір», мікрорайон «Комбікормовий завод», мікрорайон «Пожежної частини», мікрорайон «Підварки». Згідно схеми, що додається.   

5. Трактор Т-25. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря,4 – тротуар по вул. Незалежності (ліва сторона), поблизу міської ради, зупинки громадського транспорту.

6. Екскаватор ЕО 2621. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – мікрорайон «Газконтора». Згідно схеми, що додається.

7. Автомобіль МАЗ. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – (до перехрестя з вулицею Незалежності) – вул. Незалежності (до пров. Довженка) - пров. Довженка – вул. Шевченка (від пров. Довженка до вул. Каштанова Алея) – вул. Каштанова Алея- вул. Незалежності (до вул. Тесленка) – вул. Тесленка – вул. Студентська – вул. Лисенка Миколи – вул. Кузнєцова Олександра – вул. Заводська – вул. Островського – вул. Філатова – вул. Мономаха – вул. Котляревського.

8. Автомобіль УРАЛ. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – вул. Дмитрівська – вул. Рильського – вул. Драгоманова – вул. Гирича – вул. Патона Євгена – вул. Ярослава Мудрого – вул. Ясногірська – вул. Зоряна – пров. Незалежності – мікрорайон «Комбікормовий завод» (вулиці навпроти заводу) – с. Соколівщина –  с. Червоне Заріччя.

9. Автомобіль ЗІЛ 131. Початок: о 4.00. год.

вул. Сікорського Ігоря, 4 – вул. Толстого – мікрорайон «Залізничний» –  мікрорайон «Бачиївщина» –  ЦИНС –  ЦПТО.

ЩОДО ТРАНСПОРТУ

На сьогоднішній день особливих нарікань на роботу по перевезенню пасажирів по місту не виникає. Зараз маємо 9 автобусних маршрутів, які здійснюють рух таким чином, щоб максимально охопити всі мікрорайони міста з мінімальним інтервалом руху.

На численні звернення мешканців в 2017 році міською радою було відкрито новий автобусний маршрут № 5 «Станція «Яготин» – мікрорайон «РайДУ», який здійснює перевезення по даний час.

Міська рада забезпечує безкоштовний проїзд 35 дітей із малозабезпечених сімей, виділяючи кошти на проїзні квитки на суму близько 36 000 грн.    

В 2018 році ,з ініціативи перевізників, для всіх учнів 1-4 класів міських загальноосвітніх шкіл виготовлено учнівські квитки, які дають право на пільговий проїзд  школярів в розмірі 50 % від вартості проїзду.

В міському бюджеті на 2019 рік передбачено кошти в сумі 639 тис. грн. на перевезення пільгових категорій населення.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Чи не найважливішим фактором, що стимулює залучення інвестицій є відкритість та прозорість влади в проведенні дозвільних процедур у земельній сфері та управлінні комунальним майном, що на сьогодні є найбільшим ресурсом громад на зразок Яготинської.

Загалом за звітній період укладено 20  договорів оренди землі на загальні площу 8,5 га, з яких: для товарного сільськогосподарського виробництва  – 1; під розміщення об’єктів промисловості – 7; для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – 11; для будівництва житлового будинку – 1.

Зокрема два договори оренди земель промислового призначення укладено за результатами земельних торгів.

Хочу зауважити, що Яготинська міська рада однією з перших в Київській області запровадила практику продажу земельних ділянок та прав на них на відкритих земельних торгах.

Ви можете безпосередньо, у відкритому доступі ознайомитися з результатами вже проведених торгів на офіційному сайті Держгеокадастру.

Робота в цьому напрямку триває постійно. Наприкінці минулого року сесією міської ради прийнято рішення щодо розробки ще двох проектів відведення земельних ділянок під розміщення промислових об’єктів та оголошено проведення земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки щодо якої є зацікавленість потенційного розміщення логістичного об’єкту.

Земельні ділянки орієнтовною площею 4,5 га та 3 га по вул. Поштова (промислова зона), зацікавленість в яких виявляє ТОВ «Крокус» та земельні ділянка площею 0,95 га, по вул. Київська, документи по якій вже передані ліцитатору

Щодо земельних ділянок під розміщення об’єктів торгівлі то наразі таких  8 (вісім) перебуває в стадії розробки.

Зараз триває робота над виготовленням та погодженням містобудівної та землевпорядної документації в сфері «зеленої енергетики».

На землях колишнього Цукрового Заводу, а якщо говорити конкретно, то на полях фільтрації, так званих відстійниках», загальною площею близько 30 га, планується розміщення сонячної електростанції.

Цю роботу розпочато в липні 2018 року і скоріш за все ми закінчимо процедури з оформлення земельної ділянки в березні-квітні цього року.

Вселяє оптимізм і співпраця з ТОВ «Фірма «ТМА» (Яготинський механічний завод»), який наприкінці 2018 року придбав виробничі потужності Яготинського експериментального цукрового заводу та планує проведення його реконструкції під власні виробничі потреби. 

Окрім того, надіюсь на залучення в місто іноземних інвестицій. Так, за сприяння та ініціативи голови Яготинської районної державної адміністрації, підтримки голови Київської обласної державної адміністрації питанням будівництва в м. Яготині рибного заводу зацікавилися німецькі інвестори.

Наразі проект перебуває на початковій стадії – відбір земельної ділянки, яка за своїми характеристиками відповідатиме заявленим вимогами. З даного приводу тривають постійні консультації між гілками влади та інвестором і вже найближчим часом ми будемо готові говорити про відведення земельної ділянки, яка визначена сторонами як найбільш перспективна.

Загалом ми завжди намагаємося в повній мірі враховувати інтереси потенційних інвесторів, своєчасно та якісно виконувати взяті на себе зобов’язання в питанні організації та своєчасності підготовки необхідної документації, знаходити баланс в інтересах громади міста та інвестора. 

Маємо також серйозні плани щодо залучення інвестицій в розвиток туризму та рекреації. Першим кроком на цьому шляху є створення об’єкту природно-заповідного фонду Регіонального ландшафтного парку «Яготинський імені Гетьмана Кирила Розумовського» загальною площею 131,5 га. З цього питання в липні 2018 року вже прийнято відповідне рішення Київської обласної ради.

За висновками спеціалістів Державної екологічної академії післядипломної освіти та управляння, які здійснювали безпосередні дослідження на місцевості, на території об’єкту знаходяться унікальні ландшафти з цінними видами флори і фауни.

Окрім того історичні та природні багатства Яготина, а це в першу чергу найбільше на Київщині штучне озеро Супій площею 1116 га, власне парк, закладений сином останнього Гетьмана України Кирилом Розумовським, мають серйозну перспективу розвитку туризму та як наслідок залучення інвестицій.

Яготинська міська рада відкрита до пропозицій, ми хочемо та вміємо працювати з інвесторами, постійно приймаємо участь в заходах організованих Асоціацією міст України, Асоціацією малих міст України, в тому числі, в рамках проектів DIALOG USAID, DESPO, де маємо можливість презентувати власні інвестиційні ресурси, та визначити можливість участі в грантових проектах.

Крім того місто налагоджує партнерські стосунки іноземними громадами. Так на сьогодні укладено Угоди про співпрацю з містом Келераш (Республіка Молдова), общиною Дві Могили (Республіка Болгарія), Меморандуму про співпрацю з гміною Панкі (Сілезія, Республіка Польща). Така співпраця відкриває можливості до участі в інвестиційних форумах та проектах, які реалізуються містами «побратимами».

Хочу також інформувати та принагідно запросити присутніх на громадські обговорення назв вулиць мікрорайону садибної забудови «Південний», які відбудуться 14 лютого в приміщенні залу засідань міської ради.

Етап громадських обговорень є фінальним етапом виготовлення містобудівної документації – Детального плану території, що  передбачає формування 322 земельних ділянок для будівництва житлових будинків.

ТОРГІВЛЯ

Станом на 01 січня 2019 року  на території м. Яготина в адміністративних межах Яготинської міської ради здійснюють торгівлю товарами  різного типу 126 магазинів, в тому числі: 45 магазинів продовольчого типу; 61 магазин непродовольчого типу; 8 магазинів змішаного типу та 12 магазинів-кафе.

Також у сфері торгівлі здійснюють свою підприємницьку діяльність на території міста фізичні особи-підприємці, продаючи товари у так званих малих архітектурних формах  – павільйонах, кіосках, зупиночних комплексах. В Яготині їх налічується 136, а саме: 59 – з продовольчим та 77 – з непродовольчим асортиментом товарів.

Також на території Яготинської міської ради працюють 18 закладів громадського харчування, в тому числі 3 невеликі кав’ярні та піцерія.

Відповідно до делегованих повноважень у сфері торгівлі Яготинська міська рада погоджує зручні для громадян режими роботи торгових закладів та виконує функції контролю за дотриманням власниками та орендарями закладів торгівлі Правил благоустрою та утримання територій у м. Яготині, затверджених рішенням сесії № 2614-48-VI від 26.06.2014.

Фізичні особи-підприємці зобов’язані впродовж року чітко дотримуватись зазначених Правил благоустрою та утримувати у належному стані свої торгові заклади та прилеглі до них території, в тому числі: обкошувати та видаляти бур’яни, прибирати сміття та опале листя, а взимку - розчищати прилеглу територію та проводити протиожеледні заходи. Відповідно до розділу 5 Правил благоустрою та утримання територій у м. Яготині»  визначено межі прибирання територій на відстані 10 метрів від об’єктів невиробничої сфери, або до межі проїжджої частини дороги. 

Рішенням виконкому міській раді було створено комісію по здійсненню контролю за станом благоустрою в м. Яготині на чолі з заступником міського голови Оленою Фединою. Члени комісії щотижня проводять об’їзди території міста з метою контролю дотримання суб’єктами господарювання та фізичними особами Правил благоустрою та утримання територій. У разі виявлення порушень зазначених Правил порушникам вручаються Приписи, з вимогою у вказаний термін усунути виявлені порушення. Після вказаного терміну проводиться повторний об’їзд для контролю. Впродовж 2018 року було вручено 53 приписи суб’єктам господарювання.

ПИТАННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

На виконання міської програми соціального захисту окремих категорій населення міста Яготин в 2018 році з міського бюджету 170 громадянам надано матеріальну допомогу на лікування та на придбання ліків на загальну суму 91 тис. 500 грн.  

90 учасникам бойових дій, які приймали участь в зоні АТО, виплачена матеріальна допомога до «Дня захисника України» на суму  45 тис. грн., згідно рішення депутатів Яготинської міської ради VII скликання та рішення виконавчого комітету міської ради.

В 2018 році виплачена матеріальна допомога на лікування та придбання ліків  - 2 учасникам АТО та 1 учаснику бойових дій (воїн-інтернаціоналіст).  Також виплачувалася матеріальна допомога на оздоровлення  3 внутрішньо-переміщеним громадянам із зони АТО.

В кінці минулого року було придбано новорічні подарункові набори 95 дітям учасників АТО та ООС, місце проживання яких зареєстроване в м. Яготині.

В 2018 році на квартирний облік при виконавчому комітеті Яготинської міської ради зараховано 1 учасник бойових дій, який приймав участь в зоні АТО.

Всього на квартирній черзі при виконавчому комітеті Яготинської міської ради перебуває 659 осіб, з них: 420 осіб – загальна черга; 157 осіб – першочергово (учасників бойових дій в АТО -25 осіб); 82 особи – позачергово (з них діти сироти 4 особи, ЧАЕС -24 особи).

Працівники апарату міської ради спільно з працівниками комунальних підприємств надавали гуманітарну допомогу у зону Антитерористичної операції на Сході України. 

ФІЗКУЛЬТУРА І СПОРТ

Працівники стадіону «Колос» щоденною працею створюють максимально сприятливі умови для реалізації спортивних можливостей бажаючих, піклуючись про збереження цілісного комплексу: футбольного поля, адміністративного будинку, території та тренажерів, вуличних спортивних снарядів, дитячого майданчика «Рошен», хокейного майданчика, який  влітку слугує тенісним кортом, волейбольного майданчика.

За 2018 рік на стадіоні «Колос» проведено 59 спортивно-масових заходів, футбольних матчів, спартакіад. Футбольні команди Яготина, району, команди сусідніх районів та областей приїздять, щоб провести на нашому стадіоні свої поєдинки.

Вже традиційним став міжобласний турнір з футболу серед дитячих команд пам'яті відомого тренера-земляка Криживицького Ю.Г.

Проведення спортивно-масових заходів на стадіоні «Колос»

№п/п

Назва заходу

Кількість

1

Футбольні матчі вищої ліги

25

2

Футбольний турнір присвячений 30-ти річчю команди «Прапор»

1

3

Футбольні матчі за Кубок ЯРФФ

4

4

Чемпіонат Яготинського району з футболу серед ветеранів 35+

14

5

Районна спартакіада серед сільських колективів фізкультури

4

6

Міжобласний турнір з футболу серед дитячих команд пам'яті тренера-земляка Криживицького Ю.Г.

8

7

Кубок «Колоса» серед сільських команд

2

8

Святковий захід присвячений Дню міста

1

На даний час здійснено повну реконструкцію двох трибун спортивного комплексу та реконструкцію віп-зони,  встановлено відеоспостереження та придбано необхідну апаратуру, замінено вхідні двері, придбано трактор-газонокосарку та снігоприбиральну машинку.

Для бажаючих займатись настільним тенісом встановлено три столи в приміщенні та на вулиці. Побудовано новий спортивний майданчик з штучним покриттям та тренажери.

По всій території стадіону замінено освітлення, та встановлено нові ліхтарі. Плануємо провести повну реконструкцію футбольного поля, огородити територію стадіону.

Сподіваємося, що стадіон стане справжнім центром для розвитку фізичної культури і спорту у нашому місті.

ЩОДО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Процес створення Яготинської міської об’єднаної територіальної громади в складі Яготинського району,  ініціювався рішенням міської ради від 24 березня 2015 року № 3067-56-VІ «Про підтримку пропозиції щодо добровільного об’єднання територіальних громад».

Було проведено зустрічі та громадські обговорення в сільських громадах, яким пропонувалося об’єднатися в Яготинську міську об’єднану громаду.

В силу об’єктивних причин (відмови двох сільських рад від об’єднання, наближення місцевих виборів 2015 року) процес об’єднання, згідно вказаного рішення не був завершений.

Після чергових місцевих виборів 2015 року, та відповідно переобрання міської та сільських рад Яготинського району, рішення щодо ініціювання добровільного об’єднання Яготинської територіальної громади міською радою не приймалося.

Разом з тим Яготинською міською радою активно вивчається досвід об’єднаних громад України,

Зокрема посадовими особами, депутатами та членами виконкому Яготинської міської ради вивчено досвід роботи Сновської, Менської, (Чернігівська область) Коростишівської (Житомирська область), Дунаївської (Хмельницька область), Долинської (Івано-Франківська область), Іванівської, Іллінецької, Луко-Мелешківської, Немирівської (Вінницька область).

Станом на даний час, Яготинська міська рада готова співпрацювати з органами державної влади та суміжними сільськими радами в питанні процесу об’єднання громад.

Приорітетні напрямки діяльності на наступні роки

В кінці року у залі засідань Яготинської міської ради відбувся круглий стіл за участю керівного складу міської ради, депутатів міської ради VII скликання, членів виконкому, керівників комунальних підприємств міської ради, представників громадськості та засобів масової інформації.

Було обговорено ряд питань щодо формування перспективного плану розвитку на найближчі роки,які і визначать стратегію нашого міста.

 Зокрема це:

1. Будівництво полігону твердих побутових відходів.

2. Капітальний ремонт пішохідного мосту через залізничні колії.

3. Перехід на договори по управлінню багатоквартирними житловими будинками.

4. Облаштування місця для паркування транспортних засобів поблизу Калинової Алеї та Яготинської ЦРЛ.

5. Капітальний ремонт частини Центральної площі міста.

6. Капітальний ремонт твердого покриття вулиць міста.

7. Облаштування скверу між музичною школою та хокейним майданчиком поблизу стадіону «Колос».

8. Капітальний ремонт водопроводу довжиною 989 м по вул. Переяславська в м. Яготин. Вартість об’єкту 1704,5 тис. грн.

9. Капітальний ремонт об’єктів водопостачання зі встановленням станції автоматичного управління з частотними перетворювачами та заміною насосних агрегатів артезіанських свердловин №13;14;20.

10. Придбання установки високого тиску для промивання каналів.

11. Ремонт каналізаційних стоків прибудинкових територій багатоквартирних будинків.

12. Виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення робіт по «Реконструкції  каналізаційної насосної станції № 2 в м. Яготин вул. Шевченка, 121».

13. Виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення робіт по «Реконструкції  каналізаційних очисних споруд в м. Яготин».

14. Облаштування вуличного освітлення, заміна ліхтарів на сучасні енергозберігаючі на 14 вулицях міста та в мікрорайоні «Північний» загальною  протяжністю 7700 м.

15. Придбання спеціальної техніки для комунальних підприємств міської ради.

16. Створення об’єкту природо-заповідного фонду «Ландшафтний парк імені Гетьмана Розумовського».

На цьому я завершую звіт міського голови і впевнена, що і в майбутньому яготинці будуть такими ж непохитними і послідовними у своїх добрих справах на користь міста.

Дякую всім, хто допомагає змінювати місто на краще!

Частина 1


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора