Головний приз турніру – Кубок Крежевицького!

Дата: 01.06.2018 21:01
Кількість переглядів: 794

Фото без опису1 червня в м. Яготин на стадіоні «Колос» відбувся п’ятий  традиційний дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті тренера – викладача Яготинської ДЮСШ Ю.Г. Крежевицького.

Участь у заході взяли вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл: ДЮСШ (м. Яготин) – тренер  Панченко Дмитро, ФК «Чайка» (м. Вишгород) – тренер Клименко Віталій, ДЮСШ «Любомир» (смт. Ставище) – тренер Марущак Олег, ФК «Рось» (м. Біла Церква) – тренер Бондар Руслан, ФК «Фаворит» (м. Бориспіль) – тренер Курилко Олександр, ДЮСШ (смт. Згурівка) – тренер Малафій Борис.

На турнір завітали поважні гості: міський голова Н.М. Дзюба, заступник голови Київської обласної федерації футболу, меценат дитячого турніру Л.Л. П’ята, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, голова Яготинської райради В.Г. Грицай, заступник голови райради О.П. Усенко, голова Яготинської районної федерації футболу О.С.  Форостяний та семиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка Кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, учасник Чемпіонату Світу 1970 року В.Ф. Мунтян.

П’ятий традиційний дитячий турнір з футболу відкрився з підняття Прапору України під Гімн України, адже турнір крокує впевнено і яскраво вже п'ятий рік поспіль, спонукаючи учнівську молодь до фізичного розвитку, прагнення здорового способу життя, виховання справжніх чоловічих рис характеру та оптимістичного погляду у майбутнє. 

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тренера-викладача Юрія Григоровича Крежевицького, адже він 40 років життя віддав служінню спорту. Плеяда футболістів вихована ним гідно представляла і тепер представляє футбол Яготинщини на обласному та Всеукраїнському рівні. Яскравий приклад Микита Бурда – гравець основного складу команди «Динамо», Київ. Вихованець Юрія Григоровича – Володимир Багмет гравець іспанських футбольних клубів «Барселона» та «Еспаньйол». Останні роки життя Юрій Григорович працював тренером-викладачем відділення футболу Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи. Команда 1994-1995 р.н була чемпіоном та  призером Чемпіонату Київської області з футболу.

Очільник міста Н.М.Дзюба у своєму виступі зазначила, що сьогоднішнє дійство, яке відбувається на стадіоні «Колос» цього року співпало з Міжнародним днем захисту дітей, адже Юрій Григорович Крежевицький вболівав за футбол, обожнював свою професію та любив дітей. «Хай Яготинщина буде тією землею,  яка об’єднає кожного з вас у єдину дружню футбольну родину», - зазначила Наталія Миколаївна.

Лунали побажання для юних футболістів – учасників турніру видовищної результативної гри, чесної безкомпромісної та спортивної боротьби на рідному стадіоні Юрія Григоровича, а гостям турніру - гарного настрою. 

Яготинщина славиться не лише спортивними досягненнями та легендарними футболістами, а й талановитою молоддю, яка також виборює перемоги на своїх музичних та хореографічних конкурсах. Тож для всіх присутніх розпочався святковий концерт присвячений Міжнародному Дню захисту дітей.

По завершенні святкового дійства, яке відбулось на стадіоні «Колос», ведучий запросив юних футболістів підготуватись до церемонії нагородження. Та на початку семиразовий чемпіон СРСР, володар Кубка Кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, учасник Чемпіонату Світу 1970 року В.Ф. Мунтян подарував м’яча з власним автографом голові Яготинської РДА В.С. Шмигановському на згадку про турнір.

За вагомий внесок у розвиток футболу на Київщині заступник голови КОФФ Л.Л. П’ята вручив подяки від голови КОФФ Я.М. Москаленка міському голові Н.М. Дзюбі, О.О. Сіренку та Ю.Л. Стовбчатому.

Очільник міста Наталія Миколаївна вручила цінні подарунки Леоніду Леонідовичу П’яті та Володимиру Федоровичу Мунтяну.

За вагомий особистий внесок, плідну працю, значні досягнення, високий професіоналізм, активну громадську діяльність у справі пропаганди і популяризації футболу в Київському регіоні Леонід Леонідович П’ята вручив почесні грамоти від голови Федерації футболу м. Києва І.М. Кочетова міському голові Н.М. Дзюбі та В.П. Семеняці.

Надалі очільники міста та району вручили Кубки за відданість футболу учасникам п’ятого традиційного дитячого турніру з футболу, зокрема Наталія Миколаївна – ДЮСШ (м. Яготин), Василь Степанович – ДЮСШ «Любомир» (смт. Ставище), а Олександр Павлович – ФК «Рось» (м. Біла Церква). Також випускники Яготинської ДЮСШ, в особі Сергія Похила, вручили  Кубок «За волю до перемоги», капітану команди ДЮСШ (смт. Згурівка).

Цього року голова Яготинської районної федерації футболу О.С. Форостяний вручив м’ячі для кожної команди, яка взяла участь у футбольному турнірі присвяченого пам’яті тренера – викладача Яготинської ДЮСШ Ю.Г. Крежевицького.

І ось розпочалась чарівна мить нагородження, тож дипломами, Кубками турніру Крежевицького та медалями за участь у футбольному турнірі отримали капітани команд, які посіли : 

- 6 місце – ДЮСШ (смт. Згурівка), тренер - Борис Малафій; 

- 5 місце – ФК «Фаворит» (м. Бориспіль), тренер - Олександр Курилко;

- 4 місце – ФК «Чайка» (м. Вишгород), тренер - Віталій Клименко;

- 3 місце – ФК «Рось» (м. Біла Церква), тренер - Руслан Бондар;

- 2 місце – ДЮСШ (м. Яготин), тренер - Дмитро Панченко;

- 1 місце – ДЮСШ «Любомир» (смт. Ставище), тренер - Олег Марущак.

Відзначили і кращих гравців турніру, а саме: 

- кращий воротар – гравець ФК «Чайка» (м. Вишгород) Тарас Фаєр; 

- кращий захисник – гравець ДЮСШ «Любомир» (смт. Ставище) Максим Бозняк;

- кращий півзахисник – гравець ФК «Рось» (м. Біла Церква) Михайло Горбаченко;

- кращий нападник - гравець ФК «Фаворит» (м. Бориспіль) Владислав Баклан.

За підсумками та аналізом суддівських протоколів кращим бомбардиром визнано вихованця ДЮСШ «Любомир» (смт. Ставище) Ярослава Фастівця, а кращим гравцем - вихованця ДЮСШ (м. Яготин) Назара Дзюбу.

Цього року було започатковано нову нагороду у номінації «Кращий суддя», тож її по праву кращого виборов – Ігор Васильович Хоменко.

Вручили командам – учасникам турніру смачну продукцію Яготинського маслозаводу та Яготинського хлібзаводу, як вітання від Яготинщини.

Сьогодні ми бачили ігри команд – учасниць турніру, які намагались довести, що вони кращі, сильніші. Кожна команда їхала до Яготина за перемогою, за головним призом турніру – Кубком Крежевицького. І ми бачили на полі їх прагнення, волю до перемоги. Цей турнір вкотре довів, що пам’ять про Юрія Григоровича – жива! 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора