На порядку денному 54 сесії понад 100 питань

Дата: 17.09.2019 18:47
Кількість переглядів: 837

Фото без опису17 вересня у залі засідань міської ради відбулось засідання п’ятдесят четвертої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, члени виконавчого комітету В.І. Бабак, А.А. Малиш, А.А. Помазун, В.Ф. Сапронайтіс, виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації В.М. Гончар, начальник відділу містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства адміністрації Г.О. Колозіна, завідувач сектору з питань запобігання і виявлення корупції райдержадміністрації, виконувач обов’язків начальника управління економічними, агропромислового розвитку райдержадміністрації Т.В. Дорошенко, директор ТОВ «Укрстач» В.Г. Салига, заступник директора ТОВ «Укрстач» В.А. Пісківець, керівник громадського формування «Оборона» Н.В. Гета,  голова та члени громадської організації «Від Родини До Родини», жителі міста, представники засобів масової інформації.

Перед оголошенням порядку денного 54 сесії депутат Яготинської міської ради І.М. Смаглій оголосив заяву представників депутатської більшості у Верховній Раді України про заборону продажу земель сільськогосподарського призначення. «Я звертаюсь до колег депутатів розглянути дане питання в порядку денному засідання та звернутися від імені депутатського корпусу міської ради до Президента України, Верховної Ради України», - зауважив у своєму виступі депутат І.М. Смаглій.

На порядок денний сесії було винесено понад 100 питань. Розпочалось зібрання з розгляду звернення щодо питання створення Яготинської міської об’єднаної територіальної громади.

На початку обговорення міський голова Н.М. Дзюба зазначила, що до міської ради надійшло звернення ініціативної групи членів Яготинської міської територіальної громади щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад з 18 сільськими радами Яготинського району з центром у м. Яготині.

Під час довготривалих обговорень були вислухані різні думки з даного питання. Зокрема, член виконавчого комітету Яготинської міської ради В.І. Бабак зауважив, що депутатський корпус має голосувати думаючи, в першу чергу про мешканців міста, які обирали народних обранців.

«Після громадських обговорень, які відбулись 13 серпня у будинку культури проводились неодноразові зібрання з метою визначення подальшого шляху розвитку. Після обговорень зупинились на об’єднанні в громаду в межах Яготинського району», - відмітив виконувач обов’язків голови Яготинської райдержадміністрації В.М.Гончар.

«Перебуваючи в Менській громаді, яка в свою чергу об’єдналася у велику ОТГ, - із 12 шкіл залишилось – 3. Після об’єднання ми маємо стати потужною громадою, а в межах Яготинського району, що станеться з лікарнею? Школами? Садочками? Бюджетними установами? Всі установи опиняться на балансі великої Яготинської об’єднаної територіальної громади», - звернула увагу присутніх депутат міської ради Т.В. Лугіна.

«Що на сьогодні запропоновано державою, - проінформував депутат міської ради О.М. Кудрявський, - або утворити об’єднану територіальну громаду на базі Яготина та декількох сіл, або у 2020 році  об’єднання відбудеться відповідно до Перспективного плану, яким передбачено цілісний Яготинський район».

«На сьогоднішній день, обговорюючи об’єднання, ми маємо розуміти, що громада має бути реально економічно спроможною», - наголосив депутат міської ради С.В. Галас.

За результатами довготривалих обговорень було відхилено пропозицію ініціативної групи щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад Богданівської (с. Богданівка, с. Коптевичівка), Годунівської (с. Годунівка), Двірківщинської (с. Двірківщина, с. Воронівщина, с. Кайнари, с-ще Черняхівка), Жоравської (с. Жоравка, с. Лебедівка), Засупоївської (с. Засупоївка, с. Григорівка, с. Федорівка), Капустинської (с. Капустинці, с. Добраничівка, с. Плужники), Кулябівської (с. Кулябівка, с. Тужилів, с. Шевченкове), Лемешівської (с. Лемешівка, с. Гензерівка, с. Лукомщина), Лозовоярівської (с. Лозовий Яр), Ничипорівської (с. Ничипорівка, с. Трубівщина), Панфильської (с. Панфили), Райківщинської (с. Райківщина, с. Розумівка, с. Рокитне), Сотниківської (с. Сотниківка), Сулимівської (с. Сулимівка, с. Божки), Супоївської (с. Супоївка, с. Дзюбівка, с. Озерне, с. Черкасівка), Фарбованської (с. Фарбовано), Червонівської (с. Червоне), Черняхівської (с. Черняхівка, с. Гречанівка), Яготинської міської ради  (м. Яготин, с. Червоне Заріччя, с. Соколівщина) Яготинського району Київської області в Яготинську територіальну громаду з центром в м. Яготині Київської області.

За результатами голосування депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету за перше півріччя 2019 року по доходах в сумі  20 467 315,65 грн. та по видатках в сумі 17 899 198,05 грн. В тому числі: по загальному фонду міського бюджету - по доходах в сумі   19 338 368,84 грн. та по видатках в сумі 15 189 341,49 грн. По спеціальному фонду міського бюджету затвердити звіт по доходах в сумі 1 128 946,81 грн. та по видатках в сумі 2 709 856,56  грн.

Надалі були взяті до відома звіти:

- начальника Комунального підприємства Яготинської міської ради «Комунальник» А.В.Стріхи про роботу підприємства за І півріччя 2019 року;

- начальника Комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська житлово-експлуатаційна контора» О.В.Білаша про роботу підприємства за І півріччя 2019 року;

- начальника Комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинське ВУ ВКГ» М.І.Дзюби про роботу підприємства за І півріччя 2019 року;

- начальника Комунального підприємства Яготинської міської ради «Міськсвітло» В.М.Білаша про роботу підприємства за І півріччя 2019 року;

- начальника спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал» М.М.Басанця про роботу підприємства за І півріччя 2019 року.

Розглянувши звернення начальника КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І.Дзюби та голів вуличних водопровідних кооперативів було прийнято рішення про прийняття безоплатно в комунальну власність територіальної громади міста Яготин інженерних мереж вуличних водопровідних кооперативів – водопроводів та оглядових колодязів (кооперативи «Кутузовець» та  «Світанок») та передано на праві господарського відання комунальному підприємству «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Також було прийнято безоплатно нерухоме комунальне майно з спільної власності територіальних громад сіл та міста Яготинського району в особі Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня»  в комунальну власність  територіальної громади міста Яготин  в особі Яготинської міської ради.

Додатково у свою чергу було передано комунальне майно з балансу комунального підприємства «Яготинська ЖЕК» на баланс комунального підприємства «Комунальник», з метою забезпечення належного утримання та використання  у господарській діяльності.

Надалі депутати визначили заходи спрямовані на зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення в  м. Яготин. Відповідне рішення буде опубліковано на офіційному сайті Яготинської міської ради та у місцевому друкованому засобі масової інформації.

З метою наповнення місцевого бюджету від продажу об’єктів нерухомого майна було затверджено перелік об’єктів нерухомого майна, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Яготин, що підлягають приватизації в 2019 році шляхом продажу на електронному аукціоні.

Також було утворено:

- аукціонну комісію для продажу об’єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади міста Яготин та затверджено її склад, положення;

- орган приватизації об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Яготин та затверджено його склад, положення.

Розглянувши проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Яготин Київської області, розроблений Виробничим центром по ремонту та метрологічному забезпеченню топографо-геодезичних інструментів ВЦ «Геосервіс» Державного підприємства «Українське Аерогеодезичне підприємство», депутати погодили проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Яготин Київської області загальною площею 5794,15 га.

В подальшому затвердили перелік проектів, що реалізовуватиметься за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетом на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у 2019 році:

- «Капітальний ремонт центральної площі по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Універмаг»);

- «Капітальний ремонт центральної площі по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області (зі сторони магазину «Фонтан»)»;

- «Капітальний ремонт пішохідної зони «Алеї Слави» по вул. Незалежності в м. Яготин Київської області»;

- «Капітальний ремонт бігових доріжок та прилеглої території в межах земельної ділянки стадіону «Колос» Яготинської міської ради по вул. Незалежності, 85 в м. Яготин Київської області».

Цього року, під час святкування Дня міста буде вручено звання «Почесний громадянин міста Яготина» Віталію Францовичу Сапронайтісу – голові спостережної Ради ТОВ «Еліта». Відповідне рішення було прийнято під час засідання 54 сесії.

З метою проведення на належному рівні святкових заходів до 467-ї річниці заснування міста Яготин та 62-ї річниці надання Яготину статусу міста було затверджено організаційний план підготовки проведення святкових заходів та кошторис витрат.

За результатами голосування були відхилені питання «Про  внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік» та звернення депутатів Яготинської міської ради до Президента України, Верховної Ради України з питанням продажу землі сільськогосподарського призначення.

Традиційно було розглянуто депутатські запити, ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора