Антикорупційна політика

24 Березня, 2022 р., 11:19
Війна росії проти України триває. Через цю безпідставну агресію чимало українокзмушені шукати прихистку за кордоном.
08 Лютого, 2022 р., 10:41
Відповідно до роз’яснень Національного агентства з питань запобігання корупції від 29.12.2021 р. №11 щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно заходів фінансового контролю (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) відомості про об’єкт нерухомості, який є задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання зазначаються у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» декларації – тільки у випадках, коли:
02 Лютого, 2022 р., 11:23
Особа, з якою у вас стосунки і ви спільно проживаєте, відмовляється надавати інформацію про свої доходи за минулий рік? Тоді в декларації можна обрати позначку «Член сім’ї не надав інформацію». 
01 Лютого, 2022 р., 10:44
Після оновлення форми декларції з 1 грудня 2021 року в декларації з’явився блок полів «Інформація для ідентифікації за межами України». Щоб у суб’єктів декларування не виникало проблем із заповненням цього блоку Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало основні правила для його заповнення.
25 Січня, 2022 р., 10:45
Більшість необхідної інформації для заповнення е-декларації суб’єкт декларування може знайти в електронних реєстрах та на порталах органів влади, зокрема, на  вебсайтах: 
24 Січня, 2022 р., 10:47
За загальним правилом орган місцевого самоврядування не може одержувати від фізичних чи юридичних осіб гроші або безкоштовне майно, нематеріальні активи, майнові переваги, пільги чи послуги.  Ця заборона передбачена вимогою статті 54 Закону України «Про запобігання корупції».  Згідно вказаної статті Закону державним органам, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування забороняється одержувати від фізичних, юридичних осіб безоплатно грошові кошти або інше майно, нематеріальні активи, майнові переваги, пільги чи послуги, крім випадків, передбачених законами або чинними міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Незаконне одержання від фізичних, юридичних осіб безоплатно грошових коштів або іншого майна, нематеріальних активів, майнових переваг, пільг чи послуг за наявності підстав тягне за собою відповідальність відповідних посадових осіб державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування.
23 Січня, 2022 р., 12:31
Наказами Національного агентства з питань запобігання корупції від 23.07.2021 р. затверджено нову форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порядок її заповнення та подання;  оновлено порядок інформування НАЗК про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, а також порядок інформування НАЗК про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента; затверджено Порядок формування, ведення та оприлюднення (надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:
18 Січня, 2022 р., 12:01
З 1 січня 2022 року розпочався етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021 рік.   Посадові особи місцевого самоврядування, депутати  Ірпінської міської ради, посадові особи юридичних осіб публічного права (комунальних підприємств, закладів, установ) зобов’язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у порядку та терміни, визначені ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», інші повідомлення, подання яких передбачено ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».    
17 Листопада, 2021 р., 10:51
16 листопада 2021 року набрав чинності Закон України від 17.09.2020 р. №918–IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб». Зазначений закон обмежує спільну роботу близьких осіб на посадах помічників-консультантів депутатів усіх рівнів - народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад. Документ вносить зміни до Законів України «Про запобігання корупції», «Про статус народного депутата України», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим»  та до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.
11 Травня, 2021 р., 10:53
Якщо ви отримали повідомлення від свого підлеглого про наявність у нього конфлікту інтересів, вам необхідно протягом 2-х робочих днів прийняти рішення про врегулювання конфлікту та повідомити про це рішення самого працівника.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора