Безбар'єрність

08 Вересня, 2023 р., 10:03
Відповідно до листів Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної (військової) адміністрації  та Національної соціальної сервісної служби України 07 вересня 2023 року працівниками Служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради взято участь у  вебінарі «Онлайн-безпека дітей з особливими освітніми потребам», організатор громадська організація #stop_sexтинг. Вебінар провели тренер-методолог #stop_sexтинг Василь Філоненко та директор Житомирської спеціалізованої школи Житомирської обласної ради Світлана Лесик, які під час  вебінару розповіли про переваги та небезпеки інтернету для дітей з особливими освітніми потребами, особливості поведінки в інтернеті, правила безпечної поведінки для дітей, куди звернутися за допомогою та багато іншого. Крім того, було представлено тематичний урок про безпеку в інтернеті для дітей з особливими потребами.
06 Вересня, 2023 р., 08:18
У Київській обласній бібліотеці для дітей 05 вересня відбувся тренінг на тему: «Виявлення кризових станів у населення та перша психологічна допомога». Навчання провели для людей, які працюють у сфері обслуговування населення та надання послуг у закладах культури пристоличного регіону. Організатором заходу є Департамент культури та туризму Київської обласної державної адміністрації.
05 Вересня, 2023 р., 08:15
У рамках реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух та регіональна координаторка з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Юлія Казакова ознайомилися з програмою «Добре сусідство». Її презентував директор освітніх програм Ізраїльської Коаліції по роботі з Травмою Олександр Гершанов.
03 Вересня, 2023 р., 12:22
Є різні вправи і способи, які допомагають нам відволікатися від тривожних думок, але немає єдиного правильного способу для всіх. Хтось починає прибирати, хтось танцює, а хтось іде дихати повітрям. Ми відпускаємо важкі думки в русі.
02 Вересня, 2023 р., 08:30
Та як би не качало з боку в бік, важливо усвідомити, що різкі перепади настрою — це нормально (і точно краще, ніж завмерти в одній емоції). Вони з’являються через тривалий стрес, виснажливе відчуття небезпеки. Звісно, все це помножується на два, коли ще починаємо хвилюватися за близьких, роботу чи домашні клопоти, яким ні кінця ні краю.
31 Серпня, 2023 р., 16:03
Ви міцно обіймаєте батька, брата чи сестру, вашу кохану людину, яка ще вчора ночувала в окопі під обстрілами. Чи думали ви, що скажете в цей момент? Про що запитаєте вдома? Як будете слухати численні історії або ж довгу тишу?
27 Серпня, 2023 р., 10:00
Скоро до школи і в реаліях сьогодення з’являється значно більше пунктів, про які треба подбати. Найважливіший із них – безпека дітей.
20 Серпня, 2023 р., 12:00
«Ти як?». Буває, що у відповідь хочеться кричати. Гнів, страх, розпач переростають в агресію, і контролювати цей клубок емоцій стає надзвичайно важко: ми буквально відчуваємо бажання трощити меблі, жбурляти речі, навіть робити комусь боляче.
18 Серпня, 2023 р., 08:23
Йдеться про моніторинг психологічного стану населення на рівні районів та області, реалізацію програм з психологічної підтримки на робочих місцях, боротьбу зі стигмою, комунікацію з органами місцевого самоврядування щодо спільної стратегії на рівні області задля розширення доступу населення до послуг з психологічної підтримки та безпосередньої роз'яснювальної роботи з людьми для підвищення рівня обізнаності.
15 Серпня, 2023 р., 17:14
У Київській області створюють мережу єдності, підтримки та розвитку в рамках реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини». У Київській ОДА провели робочу зустріч координаційної ради проєкту щодо шляхів його ефективної реалізації в громадах області. Захід відбувся під головуванням заступниці голови КОДА Лесі Карнаух.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора